Vaşak Fotoğrafları Çekmek İsteyen Fotoğrafçı Domuz Sürüsüyle Karşılaşınca Şok Oldu!

Sivas’ta meydana gelen olayda bir fotoğrafçı vaşak fotoğrafları çekmek için çalışmalar yaparken domuz sürüsüyle karşılaştı.

26.11.2021-12:35 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-13:58) Vaşak Fotoğrafları Çekmek İsteyen Fotoğrafçı Domuz Sürüsüyle Karşılaşınca Şok Oldu!

Sivas’ta yaşanan olayda Mustafa Aslan isimli doğa fotoğrafçısı vaşak fotoğrafları çekmek için dağa çıktı. Vaşak yerine karşılaştığı domuz sürüsünü çeken Mustafa Aslan gördükleri karşısında şaşkına döndü.

Sivas’ta meydana gelen olayda, doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Mustafa Aslan vaşak fotoğrafları çekmek için arkadaşı ile dağa çıktı. Mustafa Aslan kent merkezine yakın bir noktadan çıktığı dağda gezinirken gördüğü domuz sürüsü karşısında şaşkına döndü. Çektiği fotoğraflarda 60 yaban domuzunun sürü halinde ilerlediğini gören Mustafa Aslan o anları video kamerasıyla da kaydetti.

DOMUZLARI AYI ZANNETTİ

Uzak mesafeden iri cüsseleri sebebi ile domuz sürüsünü ayı sürüsü zanneden ve bu sebepten biraz paniklediklerini belirten Mustafa Aslan konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu açıklamaları yaptı; “Vaşak fotoğraflamak için arazide dolaşıyordum. Bir domuz sürüsü gördüm. Bugüne kadar gördüğüm en büyük sürüydü. İçinde 60’a yakın domuz vardı. Bazıları o kadar büyüktü ki ilk gördüğümde ayı zannettim. Cüsseleri çok büyüktü. Domuzların güzergâhı üzerinde olamadığım için aslında korkmadım ama yine de heyecanlandım. Kalp atışımda hızlanma oldu”

YABAN DOMUZLARI DOĞANIN BİR PARÇASI

Yaban domuzlarının besin zincirinde bir parça olduğunu belirten Mustafa Aslan yaban domuzlarının doğaya olan katkılarından bahsederek konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Yaban domuzları diğer bütün hayvanlar gibi doğada bir zincirin içinde. Onlarda doğaya faydalı hayvanlar. Hiçbir hayvan doğada boşuna yer almıyor. Yaban domuzları toprağı havalandırarak toprağı zenginleştiriyor. Kabuklu yemişlerin tohumlarını başka yerlere saçarak hem ormanın hem bozkırın yeşermesini sağlıyor”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal