Van'da Okullar Tatil mi?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte bazı bölgelerde yaşanan kötü hava şartları eğitimi durduruyor. Van'da da yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Peki, kar nedeniyle Van'da okullar tatil olacak mı, 24 Aralık cuma günü okullar tatil mi?

10.02.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-17:47)

Van’da etkili olmaya başlayan kar yağışı etkisini giderek artırıyor. Özellikle yüksek kesimlerde trafik, hava şartlarından olumsuz etkilenirken bazı uçak seferlerinde de rötar yaşandı. Gece saatlerinde don ve buzlanma beklenen Van’da eğitime ara verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. İşte detaylar…

VAN’DA EĞİTİME ARA VERİLECEK Mİ?

Kar yağışı ile birlikte gelen olumsuz hava koşulları eğitime devam edilip edilemeyeceği konusunda sorun oluşturdu. Van Valiliği yaptığı açıklamada yoğun kar yağışının devam edeceği notunu düşerek Van’ın üç ilçesinde eğitime ara verildiğini açıkladı.

Açıklamada geçen ilçeler İpekyolu, Tuşba, Edremit. Van’da 1 gün süreyle eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşuları nedeniyle ilimiz merkez İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün tatil edilmiştir."


VAN HAVA DURUMU

Eğitime 1 gün süreyle ara verilen Van’da yoğun kar yağışı etkili. Şu anda sıcaklık -2, hafta boyu devam edecek düşük sıcaklıklarda aşırı soğukla birlikte don olayı yaşanacak. Van, gelecek haftaya sisli bir havayla başlayacak.

Don ve buzlanma riskinin olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşları yaşanabilecek olumsuz durumlar için uyardı. Van’da hafta boyu sıcaklık şöyle ilerleyecek:

- 24 Aralık Cuma -2 °/ -7 ° - Kar Yağışı

- 25 Aralık Cumartesi 0 ° / -11 ° - Aşırı Soğuk

- 26 Aralık Pazar 3 ° / -8 ° - Aşırı Soğuk

- 27 Aralık Pazartesi 4 ° / -7 ° - Sisli

- 28 Aralık Salı 4 ° / -9 ° - Sisli

- 29 Aralık Çarşamba 5 ° / -5 ° - Sisli

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM, internet sitesi üzerinden her an güncelleyerek Türkiye’de bölge bölge olmak üzere hava durumunu paylaşıyor. Bu hafta için Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava şöyle seyredecek:

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ERZURUM °C, -7°C

Parçalı bulutlu

KARS °C, -7°C

Parçalı bulutlu

MALATYA °C, 0°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, -2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal