Van'da Aşiretler Toplandı! Devlete Destek Geldi!

Van'da toplanan aşiretler teröre karşı ortak mücadele vereceklerini açıkladı. Devletin yanında olduklarını bildiren aşiretler terörden rahatsız olduklarını bildirdi.

17.10.2021-15:02 - (Son Güncelleme: 17.10.2021-15:10) Van'da Aşiretler Toplandı! Devlete Destek Geldi!

Van'da bir araya gelen aşiretlerin temsilcileri son yıllarda güvenlik güçlerince yapılan terörle mücadele operasyonları ile bölgede huzurun sağlandığını ve tüm bölge halkını devletle ortak hareket etmeye çağırdı.

Kadir Aşiretler Federasyonu'nun düzenlediği toplantıda bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu aşiretlerinden tam 400 aşiret ve kanaat önderi katıldı. Temsilciler, son yıllarda güvenlik güçlerince sürdürülen başarılı operasyonlarla bölgede huzur ve güven ortamının sağlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DEVLETLE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Bitlis'in önde gelen aşiretlerinden olan Alikan aşiretinin ileri gelen liderlerinden Sait Şimşek yaptığı açıklamada aşiretlerin yıllardır devletin yanında olduğunu bildirirken sözlerine şu şekilde devam etti;  "Amacımız devletimizle birlikte hareket ederek terörü yok etmek. Aşiretlerle devlet yan yana gelmediği sürece terör bitmez. Birlikte hareket etmek gerekir. Kurtuluş Savaşı'nda nasıl birlik olduysak şimdi de teröre karşı birlik olmalıyız. Terörün bitmesi vatandaşla devletin el ele vermesiyle olur. PKK bir Kürt hareketi değil, Kürtler adına böyle bir mücadele verilmez, dış güçlerin maşasıdırlar. Buradan teröristlere de sesleniyoruz; Kürtler adına silahla mücadele olmaz." dedi.


TERÖRE KARŞIYIZ

Şırnak'tan gelen Kejan aşiretinin önemli kişilerinden olan  Süleyman İğdi de benzer açıklamalara yer verirken aşiret temsilcilerinin bölgede daha fazla aktif olması gerektiğini vurguladı. İğdi sözlerine şu şekilde nokta koydu ; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgedeki kanaat önderlerini önemsediğini belirten İğdi, "Teröre karşı aşiretlerin birlik ve beraberliği çok önemli. Bölgede çok büyük aşiretler var, bu gerçek örtbas edilemez. Terörden çok rahatsızız, artık terörü görmek istemiyoruz. Devlet ve millet birlik olduğu için bizler yıllarca terörün hedefi olduk. Bu nedenle bundan sonra teröre karşı birlik olmalıyız." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal