03.03.2020-17:12 (Son Güncelleme:23.04.2024-11:32)


1

Tükettiğimiz meyve ve sebzeler vücudumuzu zararlı etkenlerden koruyarak uzun yıllar boyunca sağlıklı bir şekilde yaşamamızı sağlıyor. Her besinin sağlık için farklı yararları bulunmaktadır. Fakat bazı besinler var ki içerdiği antioksidanlar ve vitaminler sayesinde insanın ömrünü uzatıyor. İşte uzun bir hayat sürmek için tüketmeniz gereken besinler…



2

Bezelye

Bezelye

Bezelye günlük K vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı olan bir besindir. Karbonhidrat miktarı oldukça düşüktür ve zayıflamak isteyenler için yardımcı bir besindir.



3

Badem

Badem

Badem besin değeri oldukça yüksek olan bir besindir. Mono doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan bademin, kalp ve damar sağlığına ve diyabete iyi geldiği bilinmektedir. E vitamini, kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum açısından zengin bir kaynaktır. Aynı zamanda, çinko, selenyum, bakır ve niasin içerir.



4

Kırmızılahana

Kırmızılahana

Son derece lezzetli ve rengi ile oldukça iştah açıcı olan kırmızılahana, salatalara çok yakışan bir besindir. Aynı zamanda kalp sağlığını, bağışıklık sistemini güçlendirir ve yaşlanma belirtilerini azaltıcı etkilere sahiptir.



5

Çikolata

Çikolata

Bitter çikolata kakao ile birlikte besleyiciliği en yüksek yiyeceklerden arasındadır. Lif, demir, magnezyum, bakır ve manganez açısından çok zengindir. Aynı zamanda içeriğindeki antioksidanlar diğer besin maddelerinden daha fazladır. Bitter çikolata; sağlıklı kan akışı, tansiyonu ve kolesterolü düşürmede ve de beyniniz için oldukça faydalıdır.



6

Pazı

Pazı

Pazının antioksidan içeriği oldukça yüksektir. Besin değeri olarak ıspanağa benzeyen pazı A, C ve K vitamini ile folik asit bakımından da zengin. Aynı zamanda pazıda E vitamini, demir, magnezyum ve kalsiyum mineralleri de bulunur.



7

Patates

Patates

Patates, potasyum, magnezyum, demir ve manganez, C vitamini ve B vitaminleri bakımından zengindir.



8

Sarımsak

Sarımsak

Sarımsak yemekleri lezzetli hale getirmesinin yanında oldukça besleyici bir besindir. C, B1 ve B6 vitaminleri, potasyum, manganez, selenyum ve kalsiyum bakımından oldukça zengindir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR