07.04.2020-10:19 (Son Güncelleme:29.03.2024-11:02)


1

Çin’de ortaya çıkan ve kısa bir sürede tüm dünyaya yayılan Coronavirüsü, ülkemizde de günlük hayatı neredeyse durma noktasına getirdi. Coronavirüsü neden olduğu sağlık problemlerinin yanı sıra beslenme ve besin ürünlerini temin etme konusunda da değişiklik yapmamıza sebep oldu.



2

Özellikle daha az dışarı çıkma ya da çıkamama durumu, evde uzun süre saklanabilen besinlerin temin edilmesini de beraberinde getirdi. Peki, bozulmadan uzun süre saklanabilen besinler hangileridir? İşte detaylar…



3

Bal

Bal

Yıllar geçse de bozulmayacak tek besin baldır. Bu nedenle acil durumlarda stoklanması gereken besinler arasında bal da yer almaktadır.



4

Yapısı gereği uzun süre saklandığında balda şekerlenme ve renk değiştirme gözlemlense dahi antibiyotik özelliğini, enerji vericiliğini ve tadını asla yitirmez.



5

Doyurucu Pirinç Çeşitleri

Doyurucu Pirinç Çeşitleri

Uzun yıllardır acil durumlar söz konusu olduğunda en çok tercih edilen besinlerin başında yer alan pirinç, az miktarda tüketilse dahi doyurucu bir besindir. Birçok çeşidi olan pirinç ailesinde besleyiciliği ve dayanıklılığı açısından bulgur ön plana çıkmaktadır.



6

Besin Kaynağı Kuru Bakliyatlar

Besin Kaynağı Kuru Bakliyatlar

Uzun süre dayanabilen kuru bakliyatlar besin değeri bakımından listenin başlarında yer alıyor. Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi besinlerden oluşan kuru bakliyatlar, karbonhidrat ve protein açısından zengin ve besleyici besinler olarak uzmanlar tarafından öneriliyor.



7

Doğal Sirke

Doğal Sirke

Keskin yapısıyla bilinen doğal asidik sirke, yiyeceklere tat vermesinden ve bakterilere karşı etkili olmasından dolayı uzun süre saklanabilecek gıdalar arasında yer alır. Güneş görmeyen yerde, nemsiz, kuru ortamlarda, cam şişe ya da kavanozda saklandığı takdirde uzun süre tazeliğini korur.



8

Besleyici ve Uygun Fiyatıyla Makarna

Besleyici ve Uygun Fiyatıyla Makarna

Hemen herkesin severek tükettiği makarna, besin değerinin yüksek, kalorisinin az ve fiyatının uygun olmasıyla ön plana çıkan bir besinidir. Aynı zamanda, acil durumlarda uzun süre bozulmadan saklanabiliyor olması sayesinde çok fazla tercih ediliyor.



9

Makarnada A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum bulunuyor. Aynı zamanda makarna karbonhidrat bakımından da zengin bir besindir.



10

Mercimek ve Tarhana

Mercimek ve Tarhana

Mercimek ve tarhana besin değeri yüksek olan besinlerin başında yer almaktadır. Özellikle yeşil mercimek yemeği ve tarhana çorbası bireysel direnci güçlenmesini sağlayarak hastalıklara karşı koruma sağlar. Uzun süre saklayabileceğiniz bu gıdalar protein bakımından zengin olmalarıyla da dikkat çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR