Uzmanlardan Salgın Uyarısı: Akıl Sağlığı Kriziyle Karşı Karşıyayız

İngiltere’de yapılan araştırmada, koronavirüs salgını nedeniyle hastaneye giden 18 yaş altı gençlerin çoğunda, depresyon ve yeme bozukları artış gözlemlendiği belirtildi.

10.04.2021-11:59 - (Son Güncelleme: 10.04.2021-11:59) Uzmanlardan Salgın Uyarısı: Akıl Sağlığı Kriziyle Karşı Karşıyayız

Çağımızın en büyük hastalıkların biri psikolojik nedenlerden meydana gelen hastalıklar. İngiltere'de kovid-19  salgını sürecinde endişe, depresyon ve yeme bozuklukları gibi şikayetlerle hastanelere giden 18 yaş altı gençlerin sayısında hızla artış görüldüğü açıklandı.

Tüm dünyada koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, İngiltere bilim insanlarından önemli bir uyarı geldi. Bilim insanları pandemi süreciyle beraber yaklaşan bir akıl sağlığı krizine dikkat çekti.

Ulusal Sağlık Servisi (NHS) ve Kraliyet Psikiyatristler Koleji’nin yaptığı bilimsel araştırmada, 2019’da Nisan-Aralık ayları arasında 18 yaş altı 292 bin 212 gencin, endişe, depresyon ve yeme bozuklukları gibi şikayetlerle hastaneye başvurduğu, ancak 2020 yılında aynı aylarda bu sayının 80 bin 226 artarak 372 bin 438’e yükseldiği belirtildi. Yapılan araştırmada, bu şikayetlerle hastaneye başvuranların sayısının 2019 yılına kıyasla yüzde 28 arttığı ifade edildi. Diğer yandan, 2019’un aynı ayları arasında acil müdahale gereken gençlerin sayısı 15 bin 417 olarak açıklanırken bu sayı 2020 yılında 18 bin 269’a yükseldi.

AKIL SAĞLIĞI KRİZİNİN KAPSAMI KORKUNÇ

Kraliyet Psikiyatristler Koleji’nden yapılan açıklamada, ‘Akıl sağlığı krizinin kapsamı korkunç. Durum iyileşmeden önce muhtemelen çok daha kötüye gidecek. Sağlık hizmetleri, yardıma ihtiyaç duyan çok sayıda insan tarafından 'istila edilme' konusunda çok gerçek bir risk altındadır’ ifadeleri yer aldı.

SALGIN, ÇOCUKLARIN RUH SAĞLIĞINI BOZUYOR


Kraliyet Psikiyatristler Koleji’nde görevli Bernadka Dubicka, akıl sağlığı sorunlarının pandemi sürecinde artış gösterdiğini belirtti. Dubicka, ‘Okulların kapanmasının, bozulan arkadaşlıkların ve salgının neden olduğu belirsizliğin çocukların ve gençlerin ruh sağlığı üzerinde yarattığı yıkıcı etkiye tanık oluyoruz’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal