Uzmanlar Felaket Sonrası Uyardı! Sakın Kullanmayın

Uzmanlar vatandaşları, yağmur suyunun kanalizasyon suyuyla karıştığını belirterek, olası salgın hastalıklara karşı önemli uyarılarda bulundu.

28.07.2017-09:57 - (Son Güncelleme: 28.07.2017-09:54) Uzmanlar Felaket Sonrası Uyardı! Sakın Kullanmayın

İstanbul’da son günlerdir sürekli geleceği konuşulan şiddetli yağmur ve fırtına dün saat 15.00’te Edirne ve Kırklareli’de kendini inanılmaz bir şekilde gösterdi. Şiddetli yağış ve dolu Marmara bölgesini etkisi altına aldı. Meteoroloji bugün içinde vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Şiddetli yağışın ve dolunun devamı bekleniyor.

HASTALIK UYARISI

Uzmanlar vatandaşları, yağmur suyunun kanalizasyon suyuyla karıştığını belirterek, olası salgın hastalıklara karşı önemli uyarılarda bulundu. Şiddetli selden sonra suyla ve gıda yoluyla bulaşan hastalıkların yükselmesinin beklendiği haber vererek, pis su bulaşmış gıdaların tüketmemeleri gerektiği yönünde açıklamalar yapıldı.

Vatandaşların 2 gün boyunca musluk suyu kullanmamaya özen göstermeleri ve bu konuda dikkat etmeleri olası hastalıklara karşı tedbir için gerekli. Musluk sularının özellikle içilmemesi ve yemeklerde kullanılmaması yönünde uzmanlar açıklamalarda bulundu. Mümkün olduğunca az kullanılması gerektiği yönünde bilgiler verildi. Kanalizasyonlar tasmış, hastalık bulaşma riski taşıyormuş ve İstanbul'da birçok ishal vakası görülmesi bekleniyor.

Yağışla kanalizasyonlar yetersiz kalınca cadde ve sokaklar dereye döndü. Vatandaşlar diz boyu pis suda yürümek zorunda kaldı. Bu durumun en kötüsü de mahsur kaldıkları yerlerden yüzerek kurtulmak zorunda olanlardı. Uzmanlar yağmur suyunun kanalizasyon suyuyla karıştığını belirterek, salgın hastalıklara karşı uyardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal