Uzmanından Altın Yatırımcısına Uyarı: Uçacak Kaçacak Yükselecek!

ABD’de açıklanacak olan enflasyon verileri beklenirken altın fiyatları Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlikle birlikte fiyatlarında yükseliş yaşandı. İslam Memiş, enflasyon verileri açıklanmadan yapılan korku ifadelerine karşı uyanık olunmasını istedi.

08.02.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-10:18)

Piyasaların ABD’de açıklanacak olan enflasyon verilerine odaklandığını ifade eden İslam Memiş, ‘Her enflasyon verisi açıklanmadan 'uçacak, kaçacak, yükselecek' deyi korku pompalamaya çalışanlara karşı uyanık olun ve paniğe kapılarak alım yapmayın’ uyarısında bulundu. Doların 13.63 civarında bir direnç noktası olduğunu kaydeden Memiş, ‘Bu hafta herhangi bir agresif yükseliş beklemiyorum’ ifadelerine yer verdi. 

ABD’de açıklanacak enflasyon verilerinin Şubat, Mart ve Nisan aylarında yüksek olmasını öngördüğünü ifade eden İslam Memiş, enflasyon açıklandığında bir tepki yükselişinin olacağını ancak bu durumun büyük bir yükseliş olmayacağını kaydetti. Memiş, enflasyon verileri açıklanmadan yapılan ‘uçacak, kaçacak, yükselecek' şeklindeki ifadelerle korku pompalamaya çalışanlara karşı altın yatırımcılarının uyanık olmasını istedi.  


GRAM ALTIN

Dolar kuru ve küresel altın fiyatlarındaki artışla birlikte gram altının fiyatı da yükseldi. Geçen hafta 766 TL’ye kadar gerileyen gram altın fiyatı, kademeli şekilde yükselerek 792 liraya ulaştı. Gram altının fiyatı şuan 797 lira civarında seyrediyor. 

UÇACAK, KAÇACAK, YÜKSELECEK DİYENLERDEN KORKMAYIN

Piyasaların ABD’de açıklanacak olan enflasyon verilerine odaklandığını ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının 780-800 lira aralığında geçerli olacağını ve fazla bir yükseliş beklenmediğini kaydetti. 


ABD’de açıklanacak enflasyon verilerinin Şubat, Mart ve Nisan aylarında yüksek olmasını öngördüğünü ifade eden İslam Memiş, enflasyon açıklandığında bir tepki yükselişinin olacağını ancak bu durumun büyük bir yükseliş olmayacağını kaydetti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ‘Her enflasyon verisi açıklanmadan 'uçacak, kaçacak, yükselecek' deyi korku pompalamaya çalışanlara karşı uyanık olun ve paniğe kapılarak alım yapmayın’ dedi. 

GRAM ÜZERİNDEN DEVAM EDENLER YANLIŞ YAPAR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘Piyasalarda sıkışıklığın nedenini, bu hafta ABD’den açıklanacak enflasyon beklentisine bağlıyorum. Enflasyon Aralık’ta yüzde 7 idi, beklentim yüzde 7,3 civarında. Yükseliş devam eder ancak piyasaların vereceği tepki farklı olabilir! Yani, Fed başkanı ve üyeleri daha şahinleşir. Fed, 15 Mart’ta kadar söylemler ile piyasayı baskılamaya devam edebilir. Fed, 3 yıl öncesine dönerek sadece söylem gücünü artırır diye düşünüyorum. Ondan sebep altın ve gümüşün ons fiyatlarındaki düşüş öngörümü sürdürüyorum. Tek risk Rusya-Ukrayna gerginliği. Rusya-Ukrayna gerginliğinde bir gelişme olmazsa dolar endeksi toparlanmaya, onslar baskılanmaya devam eder. Gram üzerinden devam edenler yanlış, parite üzerinden gidenler doğru yapar. Tek enstrümanda bekleyen yanlış, sepet çeşitliliği yapan doğru yapar’ değerlendirmelerinde bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal