Uzman İsim İslam Memiş'ten Araba Alacaklara Güzel Haber!

2021 yılına dolar, altın ve kripto paralarda fiyatlarındaki hareketlilik damga vururken, kafası karışmış yeni yatırımcıya Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten ilgi çeken bir tavsiye geldi.

06.01.2022-17:57 - (Son Güncelleme: 06.01.2022-17:57)

ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 14 - 15 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlenen toplantısına dair tutanakları yayımladı. Bu duruma göre politika faizinin yüzde 0 - 0,25 aralığında sabit bırakıldığı ve varlık alımlarını da azaltma hızının yükseltildiği son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenen tarihten daha erken olma ihtimalinin yükselmiş olduğu belirtildi.

FAİZ ARTIRIMI İHTİMALİ DOLARI KÜRESEL ANLAMDA GÜÇLENDİRDİ

Fed tutanakları ışığında erken faiz artırımı ihtimalinin yükselmesiyle dolarda küresel olarak bir güçlenme gözlemlendi. Güne 13,66 seviyelerinde başlayan Dolar/TL şu sıralarda ise 13,78 seviyelerine yükseldi.

Bu yıl Amerikan Merkez Bankası Fed'e odaklanmış olduğunu ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu yıl Fed'in faiz artırma aşaması içerisinde bulunduğunu ifade etti. Bu nedenle dolar fiyatının 2022 senesinde en fazla değer artışı yaşayacak para birimi olacağını belirtti.

Jeopolitik riskler ve enflasyonun yükselmesi gibi çeşitli süreçlerin de dolar para birimindeki güçlü duruşu koruyacağını sözlerine ekledi. İkinci olaraksa Sterlin'i sıraya yerleştirdiğini söyleyen İslam Memiş, 2022 senesinde performansı iyi olacak para birimi olduğunu belirtti. 2022 tarihinde TL karşısında Sterlin'in 28 - 30 lira seviyelerine yükselebileceğini öngördüğünü sözlerine ekledi.

YATIRIMCIYA YÜZDE 50 TAVSİYESİ

Fed'in piyasaları manipüle etmekte olduğunu vurgulayan İslam Memiş, 'Fed FOMC tutanaklarında üyeler, faiz artırımının beklenenden önce olabileceği beklentisinin arttığını belirtmişler. Mart veya Mayıs. Bu süreçte emtia fiyatlarını baskılamak için bahane bulmuş olabilirler. Ancak yüzde 50 yoluyla gitmekte fayda var. Çünkü güvenmiyorum.' dedi.


Açıklamalarının devamında altın ve gümüşle de ilgili konuşan Memiş; 'Karşımızda ne mi var? 2021’de geçici enflasyon söylemi yalanı ile vakit kazanmış Fed - 2021’de enflasyon fiyatlaması hiç yapmamış altın SIRve gümüş - 2021’de Fed toplantıları önceleri borsada şaibeli işler yapmış üyeler. 2021’de sürekli altın ve gümüş satmış Fed var. Güvenmiyorum.' ifadelerini kullandı.

DOLAR İLE EMTİALAR BERABER YÜKSELECEK

Sözlerine '2022’de 'Fed faiz artıracak, emtialar çökecek' diyenlerin ezberi bozulacak. 2022’de dolar ile emtialar beraber yükselecek. Bunu herkes görecek.' ifadelerini ekleyen analist, 'Enflasyon daha yeni hissediliyor. Enflasyonun olduğu yerde altın ve gümüş kraldır.' sözlerini kullandı.

2022 yılına dair önerisini de; 'Yüzde 50 ile yola devam eden, düşerken de yükselirken de kazanır almaya nakiti, satmaya malı olan zarar etmez. Tek sepette bekleyen zarar eder. 2022’de risk dağılımı yap, kafan rahat olsun. Deki “Düşsün dolar var, çıksın altınım veya gümüşüm var. Benim işim fiyat ile değil miktar ile.' sözleriyle gerçekleştirdi.

İş işten geçmiş olacak sözlerini kullandığı açıklamasında ise; 'Bir gün dünya finans piyasaları, ülkelerin altın miktarını konuşacak. Kim ne kadar aldı, kim ne kadar sattı? Rakamlar ortaya çıktığında, gözlerdeki perdeler de kalkmış olacak. Ancak iş işten geçmiş olacak!' yorumunda bulundu.

ARAÇ ALACAKLARA MÜJDE

İslam Memiş, araç alacakları da bir hayli sevindirecek bir öngörü gerçekleştirdi. Doların çöküşünü önceden tahmin eden, kripto paralar için devletlerin operasyon yapıp yatırımcıyı üzeceği tahmini de doğru çıkan uzman isim İslam Memiş, 'Sırada ne mi var?' diye sorup cevabını da kendisi sosyal medya hesabından paylaştı.

İslam Memiş Twitter hesabından, 'Sırada ne mi var? Araç alacaklara müjde, stok yapanlara kazık var. Sanırım fırsatçıların elinde patlayacak.' öngörüsünü takipçileri ile paylaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal