01.01.2020-16:26 (Son Güncelleme:25.04.2024-11:34)


1

Uyuz böceğinin, derinin altına girerek buradaki dokulardan beslenmesi sonuncunda ortaya çıkan sağlık problemine uyuz denir. Bir cilt hastalığı olan uyuz, aşırı kaşıntıya sebep olur ve tahriş olan yerlerde yaralar oluşmasıyla kendini gösterir. Uyuz mikrobu taşıyan hayvanlar ya da insanlarla temas etmek hastalığın bulaşmasına neden olabilir. Uyuz hastalığına iyi gelen şifalı bitkileri sizin için hazırladık...



2

Beyaz Sirke

Beyaz Sirke

Beyaz sirke cildin pH dengesini değiştirir ve bu değişiklik uyuz parazitlerinin yok olmasını sağlar. Bir su bardağı beyaz sirke ile yine aynı oranda suyu homojen bir hale gelene kadar karıştırın. Bir pamuk parçasını bu karışım ile ıslatarak 5 dakika kadar hastalıklı bölgede tutun. Parazitleri tamamen yok etmek için bu yöntemi 10-15 gün boyunca günde üç kez uygulayın.



3

Zerdeçal

Zerdeçal

Zerdeçal, antiseptik ve antienflamatuar özellikleri sebebiyle cilt hastalıklarının aranan baharatıdır. Bir yemek kaşığı toz zerdeçalı, birkaç damla limon suyuyla karıştırarak bir macun tabakası oluşturun. Bu macunu sorunlu bölgelere uygulayıp birkaç saat bekleyin ve sonra ılık su ile durulayın. Vücudunuz parazitlerden arınana kadar macunu uygulamaya devam edin.



4

Çay Ağacı Yağı

Çay Ağacı Yağı

Aktarlardan kolaylıkla elde edilebilecek olan çay ağacı yağı antiparazitik, antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde derinin altında yaşamını sürdüren parazitlerin yaşam alanlarını yok eder. Bir yemek kaşığı çay ağacı yağı ile bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak etkilenmiş bölgeye günde iki kez sürmeniz durumunda parazitlerden tamamen kurtulabilirsiniz.



5

Aloe Vera Jel

Aloe Vera Jel

Cilt bakımlarında ve birçok hastalıkta kullanılan aloe vera yaprağından çıkarılan jel, uyuz olan bölgelere sürülmesi tedavi sürecini olumlu etkileyecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR