16.03.2020-10:19 (Son Güncelleme:23.04.2024-15:40)


1

Kendinizi sürekli olarak yorgun ve halsiz hissediyor ve bir türlü uyuyamıyorsanız, Pennsylvania Üniversitesi'nin yaptığı araştırma sonucuna göre bu 5 egzersizi dikkate alın! Bu 5 egzersizden yalnız birini yapmak bile sağlıklı bir uyku uyumanıza yardımcı olacak. İşte sağlıklı bir uyku için yapmanız gereken egzersizler…



2

Ağırlık Kaldırma

Ağırlık Kaldırma

Korkutucu gözükse de ağırlık kaldırmak uykusuzluğunuza iyi gelecek olan bir egzersizdir. Rahat ve deliksiz bir uyku uyumak için CrossFit’e başlayabilirsiniz.



3

Yoga

Yoga

Yoganın rahatlatıcı etkisi yabana atılamayacak kadar önemlidir. Evinizin bir köşesinde mumlar yakarak basit yoga hareketleri yaparak bile sağlıklı ve rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.



4

Koşu

Koşu

Stresli olduğunuzda veya çevrenizdeki olumsuzluklardan uzaklaşmak istediğiniz de, uzun bir koşu zihninizi temizleyerek rahatlamanıza yardımcı olabilir. Yalnızca 20 dakika koşmak bile daha rahat bir uyku çekmeniz için zihninizi boşaltır.



5

Yürüyüş

Yürüyüş

Koşmak sizi yorucu geliyorsa, bunun yerine yürüyüş de yapabilirsiniz. Yavaş tempoda yaptığınız yürüyüşte bile vücudunuzda kan akışı olacak. Özellikle akşam yemeğinden sonra yapacağınız yürüyüşler sindiriminizi kolaylaştıracaktır.



6

Bahçe İşleri

Bahçe İşleri

Yapılan araştırma sonucuna göre bahçe işleriyle ilgilenmek, kuvvetli bir antremanla eş değer! Sağlıklı ve huzurlu bir uyku için bahçe işlerine vakit ayırabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR