28.07.2020-16:58 (Son Güncelleme:29.03.2024-00:56)


1

Bazı sabahlar, ters tarafınızdan kalktığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Neden bazı günler, diğer günlerden daha verimsiz geçiyor? Aslında bu sorunun cevap çok basit. Sabah rutininiz yok. Gününüzün nasıl geçeceği, güne nasıl başladığınızla alakalıdır. Gününüz, ruh haliniz, enerjiniz, dikkatiniz ve konsantrasyonunuz bile buna bağlıdır. Eğer harika bir gün geçirmek istiyorsanız, güne planlı olarak başlamalısınız.



2

Sabah olumlamalarınızı söyleyin. Yataktan kalkmadan önce kendinize ne kadar mutlu ve başarılı olduğunuzu söylemek gibi cümleler olumlu bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacaktır.



3

Vücudunuzu sulayın. Uyku, vücuttaki suyu emer. Uyandıktan sonra oda sıcaklığında bir bardak su içmeniz önerilir. İsterseniz içine bir dilim limon da ekleyebilirsiniz. Yatak ucunuza koyarsanız suyunuzu içmeyi unutmazsınız.



4

Dişlerinizi ve dilinizi fırçalayın. Bakteriler ve kötü nefesin müdahaleye ihtiyacı vardır. Ağız çalkalama suyu ya da diş fırçasıyla temizliğinizi yapabilirsiniz. Ardından yüzünüzü de yıkayın.



5

Vücudunuzu esnetin. Esnemek, vücudunuzun en sevdiği şeylerden biridir. Ne kadar esnerseniz, vücudunuzu o kadar seviyorsunuz anlamına gelir.



6

Meditasyon yapın. Uyanır uyanmaz meditasyon yapmaya kalkarsanız uyuya kalmanız muhtemeldir. Bu nedenle esneme hareketlerini yaptıktan sonra yapmanız daha doğru olacaktır. Meditasyon ile, gün için kendinizi ve dengenizi hazırlarsınız.



7

Sesinizi açın. Konuşmadan önce, ses tellerinizi biraz güne hazırlayın. Ses telleriniz hala yavaş çalıştığı için onları da çalışmaya hazırlamak gerekir.



8

Yeşil sebzelerden bir içecek hazırlayın. Eğer vücudunuzu çok seviyorsanız, sabahları ıspanak, kereviz, elma ve benzeri gıdalardan bir içecek hazırlayarak içebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR