Ürdün'deki Ölü Deniz Havuzu Renk Değiştirdi

Ürdün'de bulunan Ölü Deniz'in hemen yanındaki 'Ölü Deniz Havuzu' renk değiştirdi.

14.09.2021-16:34 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-16:58) Ürdün'deki Ölü Deniz Havuzu Renk Değiştirdi

Ürdün'de bulunan Ölü Deniz'in hemen yanındaki  'Ölü Deniz Havuzu' renk değiştirerek kırmızıya döndü. Kırmızı renge dönen göl ekipleri harekete geçirtti. Ekipler söz konusu rengin nasıl meydana geldiğini aydınlatmak için çalışmalara başladı. Uzmanlar konuyla ilgili olarak araştırmalarını sürdürüyor.

ÜRDÜN'DE BULUNAN GÖL KIRMIZIYA DÖNDÜ 

Ürdün'de 'Ölü Deniz Havuzu' olarak anılan göl kırmızı renge döndü. Ölü Deniz'in yanında bulunan gölün son hali dünyada yankı buldu. Gölün son hali Ürdün Su ve Sulama Bakanlığı'ndan işçiler tarafından görüntülendi. 

SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

Görüntüler kısa zamanda sosyal medyada yayıldı ve dünya gelen görüntüleri konuşmaya başladı. Görüntülerin yer aldığı paylaşım kısa zamanda sosyal medyada yayıldı ve viral haline geldi.

ÖLÜ DENİZ'DE YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ

İngiliz Daily Mail gazetesinin manşetindeki habere göre görüntülerin ardından yetkili kişiler harekete geçti. Yetkililer gölden örnek aldı fakat inceleme henüz tamamlanmadı ve renk değişiminin nedeni henüz belirlenmedi. 

RENK DEĞİŞİMİNİN NEDENİ TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Tahminlere renk değişimin nedeni olarak yosun veya demir oksit gösterildi. Al-Karak Konseyi Su ve Tarım Komitesi başkanı Fathi Al-Huwaimel, suyun kaynağının belirlenmesi için yetkililerle iletişime geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal