04.01.2020-16:37 (Son Güncelleme:20.08.2021-11:11)


1

Mercimek

Mercimek

Kuru baklagillerin şifasını birçoğumuz biliyoruz. Potasyum ve demir bakımından oldukça zengin olan kuru baklagiller ailesinden mercimek, her yaş grubuna iyi gelir. Yapılan bir araştırmada deöir eksikliğine bağlı unutkanlık durumlarında kuru baklagillerin tüketiminin oldukça faydalı sonuçlara neden olduğu tespit edilmiştir.



2

Nar

Nar

Kırmızı meyvelerin arasında en sevilenlerden biri olan nar, hafızanın güçlenmesi içinde birebir. İçinde bulunan doğal flavonoidler barındırır. Yurt dışında yayımlanan bir araştırmada düzenli olarak tüketilen kırmızı meyvelerde hafıza kaybının 2,5 yıl daha gerilediği belirtilmiş.



3

Ispanak

Ispanak

Ispanak yüksek oranda demir içerir. Demir ise beynin sağlıklı bir şekilde çalışması için vücudun ihtiyacı olan minerallerden biridir.



4

Ceviz

Ceviz

Cevizin hafızayı güçlendirmede çok etkili olduğu biliniyor. Ceviz E vitamini, diğer bir ifadeyle alfa-tokoferol içeriyor. E vitamini düşük olan kişilerde düşük bir hafıza performansı tespit edilmiş. Dolayısıyla günde 3 tam ceviz tüketmeye özen gösterin.



5

Balık

Balık

Yıllardır balıkların içerdikleri Omega-3 sayesinde unutkanlığa ve beyin sağlığına iyi geldiği söyleniyor. Unutkanlığın en temel sebeplerinden biri Omega 3 eksikliğidir. Bu nedenle unutkanlık belirtilerine karşı Omega 3 bakımından zengin olan balık tüketilebilir. Özellikle somon, sardalya, ton balığı gibi yağlı balıklar Omega 3 açısından zengindir.



6

Kabak Çekirdeği

Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği, güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu için beyni serbest radikal hasarından koruyor, bu sayede hücreler savunmasız kalmıyor ve hafıza da gerileme olmuyor. Kabak çekirdeği aynı zamanda iyi bir magnezyum ve çinko kaynağıdır. Magnezyum öğrenme ve hafıza için çok önemli bir mineral. Günde 1 çay bardağı tuzsuz kabak çekirdeği tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR