Muz Zayıflatır mı?

Dünyaca ünlü Türk kökenli doktor Mehmet Öz zayıflatan besinleri açıkladı. Fazla yağlardan kurtulmak için çok şaşıracağınız besinlerin şifreleriyle artık zayıflamak mümkün. Zayıflatan besinler nelerdir? Yağ yakan besinler nelerdir? İşte o sır...

30.12.2018-16:59 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-16:58)

Kilo sorunu, çoğu kişiyi hem fiziksel hem de psikolojik yönden olumsuz etkileyen bir sağlık problemi olmaya devam ediyor. Pek çok kişi, zayıflamak için birçok yöntemi denese de her zaman başarılı olamıyor. Sağlıklı kilo vermenin yolu ise egzersiz ve dengeli beslenmeden geçiyor.

Dünyanın en çok bilinen doktorlarından Mehmet Öz, zayıflamaya yardımcı olan 6 besini açıkladı. İşte Mehmet Öz'ün tavsiye ettiği o besinler...

zayıflatan besinler nelerdir

- Muz vitamin, mineral ve lif zenginidir. Çoğumuzun daha az kaloriyle daha tok hissetmek için daha fazla lif tüketmesi gerekiyor. 

- Günde birkaç muz yemek kilo vermenizi engeller ama bir tane muzu yoğurdunuzun üzerine doğramak, smoothie'nize eklemek, tatlı krizini gidermek için sağlıklı bir atıştırmalıktır.

TAM BUĞDAY EKMEĞİ 

- İşlenmiş tahıllar yerine tam tahıllar tüketmek, metabolizmanızın hızlanmasına ve kolesterol seviyenizin kontrol altında kalmasına yardımcı olur. 

zayıflatan besinler nelerdir

- Tam tahılları tüketmiyorsanız gerekli lifi, B vitaminlerini ve mineralleri alamıyor olabilirsiniz. 

AVOKADO SAĞLIĞA BİREBİR!

- Avokadoda sağlığınız için yararlı tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri bulunur. 

- Yapılan bir çalışma, doymuş yağ yerine daha fazla çoklu doymamış yağ tüketen kişilerin daha fazla kas kütlesi geliştirip daha az vücut yağına sahip olduklarını ortaya koydu.

- Bir diğer çalışma ise avokado tüketiminin genel olarak daha kaliteli beslenme ve besin maddesi alımıyla bağdaştırıldığını gösterdi. 

zayıflatan besinler

Bir avokadoyu; üçe bölerek sabah kahvaltınızda omletinizin yanında tüketebilir, dörde bölüp mango smoothie'nizin içine ekleyebilir. Guacamole sos hazırlayıp taze sebzelerinizi doğrayıp bu sosa batırabilirsiniz.

PATATES TOKLUK HİSSİ YARATIYOR!

Patates, dirençli nişasta içermektedir. Haşlanmış patatesin dirençli nişasta içermesi sindirime 'direnerek' süreci yavaşlatmasına ve böylece kan şekeriniz birden fırlamak yerine dengede kalarak daha uzun süre tok hissetmenize yarar. Fırınlayarak veya haşlayarak, soğumasını bekleyin. Soğumasını beklemenin dirençli nişasta miktarını artırdığı kanıtlandı.

zayıflatan besinler nelerdir

Araştırmalar, dirençli nişastanın yağsız proteinle servis edildiğinde hem formda hem de aşırı kilolu kadınlarda yağ oksidasyonunu artırarak tokluk hissini çoğalttığını gösterdi.

FISTIK EZMESİ ZAYIFLATIR MI?

Sağlıklı yağları vücudunuza almak için sabah, tam buğday ekmeğinizin üzerine bir kaşık dolusu fıstık ezmesi sürebilir veya smoothie'nizin içine ekleyebilirsiniz. 

zayıflatan besinler nelerdir

Tekli doymamış yağ bakımından zengin beslenen kişilerin doymuş yağ zengini beslenenlere kıyasla aşırı kilo almadıkları görüldü.

TAM TAHILLI MAKARNA ÖNERİLİYOR!

Makarna yiyebilir ve yine de zayıflayabilirsiniz. Önemli olan porsiyon kontrolü. Tam tahıllı makarna uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Aklınızda bulunması gereken tek şey, makarnanın tam tahıllı, küçük bir porsiyon ve az pişmiş kıvamda olması.

zayıflamanın sırrı


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal