Üniversitelilerin En Mutlu Olduğu Şehirler

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından 81 ildeki, 188 üniversitede öğrenim gören 35 bin 715 öğrenciyle bir araştırma yaptı.

17.01.2020-23:10 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-14:27) Üniversitelilerin En Mutlu Olduğu Şehirler


Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından 81 ildeki, 188 üniversitede öğrenim gören 35 bin 715 öğrenciyle bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmaya göre üniversiteliler 26 şehirden memnunlar ve mutlular.

Mutlu Olan Şehirler

Eskişehir,
Aydın,
Antalya,
İzmir,
Çanakkale,
Bursa,
Muğla,
Tekirdağ,
Edirne,
Ankara,
Isparta,
Trabzon,
Hatay,
Samsun,
İstanbul,
Balıkesir,
Ordu,
Manisa,
Giresun,
Kırklareli,
Denizli,
Adana,
Kocaeli,
Sinop,
Mersin.

Neden İstanbul

13’ü devlet olmak üzere, 62 üniversitede toplam 762 bin öğrencinin bulunduğu İstanbul, bu sayıyla en çok üniversite öğrencisine sahip şehir. İstanbul, staj ve iş olanaklarında dolayı bir numara. Öğrencilerin barınmak için en çok tercih ettiği ilçeler ise Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy.

Neden Ankara

Ankara’da 8’i devlet olmak üzere, 21 üniversitede 288 bin öğrenci eğitim görüyor. Şehirin sakin ve güvenli olması öğrenciler için bir memnuniyet nedeni.

Neden Eskişehir

3 üniversitede, 71 bin öğrencinin eğitim gördüğü şehir Eskişehir'de Ev kiraları, yurt ücretleri, gıda, giyim gibi kalemlerin uygun olduğu şehirde gençler, özellikle Tepebaşı’nda yaşıyor.Eskişehir, eğlenceli sosyal hayatıyla da dikkat çekiyor.

Neden İzmir

4’ü devlet olmak üzere 10 üniversiteye, 172 bin öğrenciye ev sahipliği yapan İzmir'de modern yaşam tarzı, sosyal olanaklarıyla öğrencilere keyifli bir eğitim hayatı sağlıyor.

Karşıyaka Belediyesi ise 'Karşıyaka’nın Filizleri’ni Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz' projesiyle öğrencilere burs olanağı sunması, Bornova’da belediyeye ait gençlik merkezinde yemek, kütüphane, çamaşırhane gibi olanakların olması öğrencileri mutlu ve memnun ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal