Üniversite Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Üniversite eğitimi görmek isteyen adayları doğrudan ilgilendiren tercih süreci başladı. Bu doğrultuda en çok merak edilen, Üniversite tercihleri nasıl yapılacak, ne zaman bitiyor? sorularını sizler için derledik.

06.08.2020-08:05 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-17:58) Üniversite Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Üniversite programına kayıt olmak için lise ve üstü öğrencilerin girdiği YKS’nin sonuçları sonrası tercihler de açıklanmıştı. Tercihler sona erdikten sonra herhangi bir üniversite programına yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme süreci başlamıştı. Ek tercihler en sonunda açıklandı. Kayıtların ne zamana kadar süreceği haberimizde.

KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

2021-YKS ek yerleştirme tercihleri 20-23 Eylül tarihlerinde yapıldı. Bugün tercih sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin sitesinden kontrol edebilirler. ÖSYM başkanı Halis Aygün, sonuçların herkese hayırlı olmasını diliyor. Ek yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğrenim kurumun yerleşen öğrenciler, kayıtlarını 4-7 Ekim tarihine yapabilecekler. Elektronik kayıtlarsa sadece 2 gün sürecek ve 5 Ekim 2021 tarihinde elektronik kayıtlar sonlanacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER VE İŞLEMLER

- Mezun olunan ortaöğretim kurumundan alınan diploma, diplomanın onaylı kopyası ya da tarihli olacak şekilde mezuniyet belgesi

- Ek puandan yararlanılarak yerleştirilen, fakat diplomada ya da mezuniyet belgesinde alan adı bulunmayan adaylar için hangi okul ve hangi alandan mezun olduğunu gösteren belge (METEM programlarından mezun olanlar, diplomalarında okul adı olarak diplomayı hazırlayan ve düzenleyen merkezin adı yazmalıdır.)

- 12 adet vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm)

- Öğretim ücretinin ödenmesine dair belge

- Kayıttan önce belirlenip üniversiteler tarafından ilan edilecek olan diğer belgelerin aslı ya da onaylı suretleri YKS ile herhangi bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik hususu, üniversiteler tarafından internetten öğrenilebilecek.

- Adayların askerlikle ilgili soruları için askerlik şubesine gitmeleri gerekecek. 


ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Elektronik kaydını olan öğrenciler, üniversitelerin istediği belge ve zamana göre işlemlerini yapabilecek. Ortaöğrenimden mezun olamayarak bütünleme ya da tek ders sınava girecek adaylar, belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlar yaptırabilecek. Adaylar mezun olduklarını yüksek öğrenim kurumuna 31 Aralık 2021 tarihine kadar ibraz etmeleri gerekiyor. İbraz etmedikleri takdirde yükseköğrenim kurumuyla ile ilişkileri kesilecektir.

ELEKTRONİK KAYIT NASIL YAPILIR

E-kayıt, internet üzerinden ilk kayıt olarak geçiyor. Elektronik kayıtlar e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Elektronik kayıt üniversiteler tarafından zorunlu olarak tutulmuyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal