Umudu AB’ye Kaldı! Kılıçdaroğlu AB’den Suriye Sözü Aldığını İddia Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, umudunu AB’ye bağladı. Bay Kemal, ‘İktidar olduğumuzda Suriyelileri kardeşçe geri göndereceğiz. Geri dönüşü AB finanse edecek. Bana söz verdiler’ dedi.

24.06.2021-15:50 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-15:50) Umudu AB’ye Kaldı! Kılıçdaroğlu AB’den Suriye Sözü Aldığını İddia Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki günlerde gittiği Gaziantep ziyaretini de değinerek partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, rahatsız oldukları Suriye hususunda AB'nin kendisine ‘söz verdiğini’ ve yardım edeceğini iddia etti. Yürütme veya icraya ilişkin hiçbir konumu veya statüsü olmayan Kılıçdaroğlu'na, Suriyeliler konusunda hangi hakla söz verildiğine ise anlam verilemedi. 

KILIÇDAROĞLU 'BANA SÖZ VERDİLER' DEDİ

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, finanse konusunda da AB’ye bel bağlayarak ‘Buradan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Allah'ın izniyle, milletin takdiriyle iktidar olduğumuzda, ilk yapacağımız işlerden birisi Suriyelileri Suriye'ye kardeşçe göndermek olacak. Irkçılık yapmıyorum. Onların evlerini yapacağız. Yollarını, köprülerini, hastanelerini her şeyini yapacağız. Bizim müteahhitler yapacak. Kim finanse edecek, AB'den alacağız. Sen şikayet etmiyor musun göçlerden? O zaman yatırım yapacaksın. Bana söz verdiler. O zaman kardeşim güle güle diyeceğiz. Davulla, zurnayla ülkelerine göndereceğiz’ şeklinde konuştu. 

IRKÇILIK YAPMIYORUM 

Geçtiğimiz günlerde ise Gaziantep’e ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu Suriye’de barışı sağlayacağız yaftaları atarak 'Hafta sonu Gaziantep’deydik. Antep’te Suriyelilerden büyük şikâyet var. Irkçılık yapmıyorum, onların evlerini yapacağız, yollarını, köprülerini, hastanelerini, her şeylerini yapacağız. Bizim müteahhitler yapacak. Kim finanse edecek? Avrupa Birliği’nden alacağız. Göçten mi şikâyet ediyorsun, o zaman bunun maliyetini karşılayacaksın; bana söz verdiler. O zaman ‘Kardeşim güle güle’ diyeceğiz, davulla zurnayla kendi ülkelerine göndereceğiz ve Suriye’de barışı sağlayacağız, bütün Ortadoğu’da barışı sağlayacağız. Herkes bir yere not yazsın; görecekler bunu’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal