Ümitcan Uygun'a verilmiş olan 10 yıl hapsin gerekçesi açıklandı! Karara itiraz geldi

Ankara'da, 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne yönelik olan soruşturmada şüpheli Ümitcan Uygun'un (28), Esra Hankulu'nun (25) evinde ölü bulunmasına ilişkin tutuklu yargılandığı davada yeni gelişme. İşte haberin detayları...

14.05.2022-16:34 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-16:34) Ümitcan Uygun'a verilmiş olan 10 yıl hapsin gerekçesi açıklandı! Karara itiraz geldi

Esra Hankulu, Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'nde tek yaşadığı evinde, geçtiğimiz yıl 5 Ağustos'ta ölü bulunmuştu. Hankulu ile geceyi evde geçiren arkadaşları Dilan Civelek ve Furkan Gürgil ile kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne yönelik süren soruşturmada şüpheli olan Ümitcan Uygun, gözaltına alındı. Ümitcan Uygun, 'kasten öldürme' suçundan sevk edildiği adliyede çıkarılmış olduğu hakimlikçe tutuklanırken, Furkan Gürgil ile Dilan Civelek de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ümitcan Uygun hakkında, 'kendisini savunmayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Furkan Gürgil ve Dilan Civelek hakkında da 'suç delillerini karatma' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştır. 

10 yıl hapis cezası kararı 

Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 13 Nisan'daki verilen karar duruşmasında, cumhuriyet savcısının ağırlaştırılmış müebbet hapis istediği Uygun'a, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 10 yıl hapis cezası verilmiştir. Alınan kararda takdir indirimi uygulandı. Hükümle birlikte sanığın tutukluluğunun devam etmesine karar verildi. Tutuksuz sanıklar Furkan Gürgil ve Dilan Civelek'e de 'suç delillerini karartma' suçundan 1'er ay 6'şar gün şeklinde olarak hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakılmıştır. 


Hapis cezası gerekçesi açıklandı 

Mahkeme heyeti, alınan kararın gerekçesini açıkladı. Gerekçeli kararda ise, olay günü sanık Ümitcan Uygun'un, Esra Hankulu'na beraber kaldıkları odada yaşamını yitirmesi sonucunu doğuracak şekilde baş bölgesine darp-cebir uyguladığı bildirildi. Cebrin sanık tarafından Hankulu'nun düşürülerek başının sert ve künt zemine çarptırılması ya da kafaya sert ve künt cismin vurulması sonucu mı oluştuğunun adli tıp raporlarında tam olarak nedeninin belirlenemediği vurgulanmıştır. Alınan raporlarda ise Hankulu'nun, sanığın evde bulunduğu saatte öldüğünün tespit edildiği söylenerek, Ümitcan Uygun'un kıza karşı darp eylemini de gerçekleştirdiği, bunun sonucu olarak da Hankulu'nun fenalaştığı belirtildi. Sanık Ümitcan Uygun'un, Esra Hankulu'nun baygınlık geçirmesinin üzerine diğer 2 sanıkla birlikte banyoya götürüp, ıslatarak kendine getirmeye çalıştığı aktarıldı. Kendine gelen Hankulu'nun çay demleyip, sanıklarla bir süre boyunca muhabbet ettiği, bu durumunda Uygun'un kendisine karşı olumsuz tavrının olmadığını gösterdiğine özellikle dikkat çekildi. Ümitcan Uygun'un daha sonrasında Hankulu ile birlikte odaya gittiği de göz önüne alındığında öldürme kastı olmadığı kanaatine varıldığı, bu sebeple 'kasten öldürme' suçundan değil 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan hüküm kurulduğu özellikle vurgulandı. 

Karara itiraz geldi

''Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından Hankulu ailesinin avukatı Nuran Özdemir, kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Özdemir, itiraz dilekçesinde, mahkemenin yargılama sonunda adil olmayan karar verdiğini, sanığa ‘kasten öldürme’ suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirterek, kararın bozulmasını talep etti.'' denildi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal