Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Açıkladı! AKM-Gar-Kızılay Metrosu projesinde sona gelindi

Düzenlenen projede AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda sona doğru gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı. İşte haberin detayları...

20.04.2022-09:18 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-09:18) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Açıkladı! AKM-Gar-Kızılay Metrosu projesinde sona gelindi

Düzenlenen projede AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda sona doğru gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı, 3 istasyondan oluşan AKM-Gar-Kızılay Metrosu üzerine yapılan projede şu anda yüzde 92 geneli ilerleme kaydedildiğini özellikle belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metro Şantiyesi'nde araştırma ve incelemelerde bulunarak, yetkililerden proje için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Görüşmeler sonrasında işçilerle sahur yapan Karaismailoğlu, burada yapmış olduğu konuşmada, dünyadaki bir çok şehrinde ulaşımın en hızlı ve kolay sağlandığı yollardan birisinin de rayla sistemler olduğunu söyledi. Büyük şehirlerde özellikle artan nüfus ve araç sayısının trafik sorununu da beraberinde getirdiğini dile getiren Karaismailoğlu, raylı sistemleri yaygınlaştırmanın sonucunda trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmada kilit bir değer taşıdığının da altını çizdi. 


Günde 6,5 milyondan fazla, yıllık ise yaklaşık 2 milyar 393 milyon yolcu taşındı 

Bakanlığın tasarladığı kent içi raylı sistem projeleri konusunda bilgi veren Karaismailoğlu, ''Ülkemiz genelinde, 12 ilimizde işletilmiş olan kent içi raylı sistem hattı neredeyse 812 kilometredir. Bunun 312 kilometresinden fazlası ne mutlu bize ki Bakanlığımız tarafından yapıldı. Bu hatlarımızla günde 6.5 milyondan fazla, yıllık ise yaklaşık 2 milyar 393 milyon yolcu taşıdık. Bakanlığımız, yaklaşık 185 kilometre uzunluğundaki 14 raylı sistem hattının inşaatını bir önce tamamlanarak, milletimizin hizmetine sunmak için gece gündüz çalışıyor.'' şeklinde konuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul'da Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Bakırköy (IDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme- Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projeleri yer almak üzere İstanbul'da 103,3 kilometre uzunluğunda 7 farklı hatta kent içinde raylı sistemde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kocaeli'de Darıca Sahil-Gebze OSB Metrosu ve Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı güzergahındaki projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Karaismailoğlu, Konya'da Konya N.Erbakan Ünv. - Meram Bel. Raylı Sistem Hattı'na devam edildiğini, Kayseri'de, Anafartalar- Şehir Hastanesi- Mobilyakent Tramvay Hattı'na inşa ettiklerini, Bursa'da Emek-Yht Gar- Şehir Hastanesi Metro Hattı yapım çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürdüklerini, Gaziantep'te Gaziray'ı da bitireceklerini ifade etti. Ankara'da da oldukça önemli olan kent içi raylı sistem projelerinide uygulamaya başladıklarını ve yeni projeler yapılmaya devam edildiğini işaret eden Karaismailoğlu, düzenlenen projeler hakkında bilgiler verdi. 


AKM-Gar-Kızılay Metrosu 3 istasyondan oluşacak

Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nun tamamlanması ile birlikte Ankara metrolarının toplam hat uzunluğunu yaklaşık 3 katına çıkaracaklarını belirterek, şöyle aktardı: ''Gar İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Kızılay İstasyonu olmak üzere 3 istasyondan oluşan AKM-Gar-Kızılay Metrosu, Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız metro ulaşımının sağlanması açısından çok önemli bir projemiz. Yüksek yolcu kapasitesiyle hattaki ilk istasyon olan Gar İstasyonu'nda vatandaşlarımız YHT Gar'a ulaşacak ve buradan Başkentray ve Ankaray'a aktarma fırsatına sahip olacak. İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu'ndaysa M1 hattına, Başkentray'a son istasyon olan Kızılay İstasyonu'ndan ise Batıkent Metrosu'na, Çayyolu Metrosu'na ve Ankaray metrosuna aktarma yapabilecektirler. Yapılan projede, şu anda yüzde 92 genel ilerleme kaydettik. Karaismailoğlu, yapımına devam edilmekte olan 4 katlı ve 335 araç kapasitendeki AKM Otopark'ının betonarme imalatlarının tamamını bitirdiklerini, otopark genelinde ise yüzde 65 ilerleme sağlandığını aktararak, ''14 metre şaft çapına ve 37 metre derinliğine sahip olan zafer Parkı acil çıkış yapısının betonarme ve mimari imalatlarıyla TBM tünel imalatını, Natm tünel imalatlarının yüzde 96'sını tamamlamış bulunmaktayız. Hat üstündeki ray montajının ise yüzde 82'sini geride bırakarak, yüzde 18'i kaldı. Gar İstasyonu'nun yüzde 98'ini, Adliye İstasyonu'nun yüzde 93'ünü ve Kızılay İstasyonu’nun yüzde 45'ini bitirdik.'' diye söyledi. Önümüzdeki son 20 yılda Türkiye'ye kazandırdıklarının da başarılarının da ortada olduğunun özellikle altını çizen Karaismailoğlu, bunların hedefe inanarak, tutkulu bir şekilde kenetlenerek ve özveriyle inşa edilmiş olan takım ruhunun gerçekleştiğini söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugüne kadar yapmış oldukları projeler gibi bundan sonradaki projeler içinde hep beraber ülkenin hedeflerine ulaşması için gereken her türlü gayreti ve kararlılığı göstermeye devam edeceklerini konuşmasına ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal