19.02.2021-18:42 (Son Güncelleme:19.02.2021-18:42)


1

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından işletilen havalimanlarında havayolu, yer hizmet kuruluşları ve ticari hacim işleten kiracılar için kira bedellerinin iki yıl boyunca yüzde 50 indirimli uygulanacağı belirtildi.



2

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne bağlı işletilen havalimanlarında havayolu, yer hizmetleri ve ticari hacim işleten kiracılar için kira bedellerinin iki yıl boyunca yüzde 50 indirimli şekilde ödeneceği belirtildi.



3

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen havalimanlarında; havayolu, yer hizmet kuruluşları ve ticari hacim işleten kiracılar için pandemi nedeniyle 2020 yılı içerisinde düzenlenen ve vadesi 31.01.2021 tarihine ötelenen kira bedeli faturalarına ait tutarlar iptal edilecek ve 2021-2022 dönemine ait kira bedelleri 2 yıl boyunca yüzde 50 indirimli uygulanacak" denildi.



4

Havacılık sektöründeki işletmeler pandemi yüzünden seyahet kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalmış ve talep düşüşü yaşamışlardı. Bu sebepten indirim ve teşvik talep eden işletmeler bir süredir ilgili kurumlar ile görüşme içerisindeydi.



5

Ulaştırma Bakanlığı yaptığı açıklamada, koronavirüs salgının havacılık sektöründe yarattığı olumsuz finansal etkilerin en aza indirilmesi ve kamu hizmetinin kesintiye uğramadan sürdürülebilmesi için havalimanı/terminal işleticisi şirketlerle yapılan sözleşmelere ilişkin olarak gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR