Ulaştırma Bakanı Dostluk Yolu'nun Bu Yıl Ulaşıma Açılacağı Müjdesini Verdi

Isparta Burdur arasındaki "Dostluk Yolu" tamamlandığında 21 kilometrelik mesafe 14 kilometreye düşecek. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, yolun bu yıl ulaşıma açılacağı müjdesini verdi.

20.06.2021-01:31 - (Son Güncelleme: 20.06.2021-01:39) Ulaştırma Bakanı Dostluk Yolu'nun Bu Yıl Ulaşıma Açılacağı Müjdesini Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Isparta ve Burdur arasındaki "Dostluk Yolu" çalışmalarına incelemelerde bulundu.

"YOL BİTTİĞİNDE 25 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAK"

Yol çalışmaları bittiğinde 25 milyon lira tasarruf yapılacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Projemizde, askeriye trompet tipinde köprülü kavşak ve 236 m uzunluğunda 1 adet viyadük ile birlikte yolumuz bölünmüş yol standardında olacak. Bu yıl tamamlayacağımız Isparta-Burdur Dostluk Yolu'muzun hizmete girmesiyle birlikte, sağlanacak tasarruf, zamandan yıllık 17 milyon lira, akaryakıttan da 8,6 milyon lira olmak üzere, toplamda 25 milyon 704 bin lira tasarruf sağlayacağız."

2 ŞEHRİN MESAFESİ 14 KM OLACAK

Dostluk yolu isimli çalışma Türkiye’de iki şehir merkezini birbirine bağlayacak olan en kısa yol olma niteliği taşıyor.

Göller bölgesindeki iki ilin arasındaki uzaklık 21 kilometreden 14 kilometreye inecek.

ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Bakan Karaismailoğlu, Burdur'da 4'üncü Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödül törenine de katılım gösterdi.

Karaismailoğlu, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetlerimiz döneminde, milli şairimize olan vefa borcumuzu ödemek için gayret ederken, adının ve hatırasının yaşatılması için var gücümüzle çabalıyoruz" dedi.

100'üncü Yıl İstiklal Marşı Özel Ödülü Töreni'nde dereceye girenlere ödülleri verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal