Ukrayna'da ne oldu, hangi AVM vuruldu? Rusya hangi AVM'ye saldırdı, nerede, haritadaki yeri neresi?

Ukrayna'dan gelen bir habere göre Rusya, Kremençuk şehrinde bulunan bir alışveriş merkezine füze fırlattı. AVM'nin kalabalık olduğu saatte atılan füze sonrası AVM'nin nerede olduğu, hangi AVM'nin saldırıya uğradığı araştırılmaya başlandı. Peki, Rusya hangi AVM'ye saldırdı, nerede, haritadaki yeri neresi? İşte, Ukrayna cephesinden gelen son bilgiler..

28.06.2022-02:09 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-02:09) Ukrayna'da ne oldu, hangi AVM vuruldu? Rusya hangi AVM'ye saldırdı, nerede, haritadaki yeri neresi?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rus birlikler yeni bir saldırı gerçekleştirdi. Ukrayna'nın Kremençuk şehrinde bulunan bir alışveriş merkezi, Rus ordusu tarafından füzeyle vuruldu. Yapılan saldırı sonrasında Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, bir açıklama yaptı ve açıklamasında saldırı sırasında içeride binden fazla sivilin olduğu bilgisine ulaştıklarını söyledi. Zelenski'nin bu açıklamasının hemen ardında ise AVM'nin nerede olduğu ve haritadaki yeri sorgulanmaya başlandı.

Ukrayna'da ne oldu, hangi AVM vuruldu?

Ukrayna'da ne oldu, hangi AVM vuruldu

Rusya'ya ait birlikler öğle saatlerinden sonra Ukrayna'nın Poltava bölgesindeki Kremençuk şehrine bir füze saldırısı düzenledi. Gerçekleştirilen saldırı ülkede büyük bir paniğe neden olurken saldırının hemen Ukrayna Devlet Başkanı Vladmir Zelenski, saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yaptığı açıklamasında Kremençuk şehrinde faaliyet gösteren bir alışveriş merkezinin (AVM) Rus ordusu tarafından füzeyle vurulduğunu bildirdi. AVM'nin kalabalık olduğu bir saatte yapılan saldırı sırasında içeride binden fazla sivilin olduğu bilgisine ulaştıklarını söyleyen Zelenski, açıklamasında 'Kurbanların sayısını hayal etmek bile imkansız' ifadelerine yer verdi.

Ukrayna'da ne oldu, hangi AVM vuruldu

"Rusya, acizliğini sivillerden çıkarmaya devam ediyor"

Zelenski, yaptığı kamuoyu açıklamasında Rus işgalcilerin, içerisinde binden fazla sivilin olduğu bir AVM'ye füze attığını ve AVM'nin saldırı sonrası yanmaya başladığını söyledi. Bölgeye kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini belirten Zelenski, Rusya'nın kendi acizliğini sivil vatandaşlardan çıkardığını dile getirdi.

Yaşanan saldırı sonrasında bölgede çok fazla ekibin olduğunu anlatan Zelenski, sağlık ekiplerinin yaralıları ambulanslarla hastanelere kaldırdıklarını kaydetti.

AVM saldırısında 13 ölü 40 yaralı

Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın ofisinden saldırı bilançosuna ilişkin yapılan yazılı açıklamada ilk belirlemelere göre AVM'deki füze saldırısında 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 40 kişinin de yaralı olduğu bildirildi.

Rusya hangi AVM'ye saldırdı, nerede, haritadaki yeri neresi?

Ukrayna'da ne oldu, hangi AVM vuruldu

Ukrayna'nın orta kesimlerinde Dnipr nehrinin kıyısında küçük bir kent olan Kremençuk şehrindeki AVM'ye yapılan saldırıdan hemen sonra bölgeden görüntülerde gelmeye başladı. Binanın ağır hasar gördüğü ve çökmekte olduğu anlaşılan görüntülerde itfaiye ekiplerinin alevleri kontrol altına almaya çalıştıkları da görülüyor.

İşte AVM'nin olduğu bölgeden gelen ilk görüntüler:

Ukrayna'da ne oldu, hangi AVM vuruldu

Ukrayna'da ne oldu, hangi AVM vuruldu

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal