Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Huber Köşkü’nde Başkan Erdoğan ile Bir Araya Geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 9'uncusu gerçekleştirilecek olan Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı için yarın İstanbul'a geleceği duyurulmuştu. Görüşme başladı ikilinin toplantı sonra ortak basın konuşması yapması bekleniliyor.

09.04.2021-15:51 - (Son Güncelleme: 10.04.2021-15:46) Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Huber Köşkü’nde Başkan Erdoğan ile Bir Araya Geldi

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin 9. toplantısı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin riyasetlerinde, yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İlgili Bakanların da katılımı ile gerçekleşecek Konsey Toplantısı’nda, stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri bütün yönleri ile gözden geçirilecek, ikili iş birliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımlar da masaya yatırılacak.

Barış ve istikrarın korunması anlayışı temelinde bölgesel ve uluslararası meseleler de temasların masada yerini alacak.

KIRIM TATARI SOYDAŞLARIN HAYAT KOŞULLARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ORTAK PROJE

Görüşmede Kırım Tatarı soydaşların hayat koşullarının daha iyileştirilmesi için ortak projeler hakkında görüş alışverişinde yapılacak.

BAŞKAN ERDOĞAN İLE UKRAYNA DEVLET BAŞKANI BİR ARAYA GELDİ

Başkan Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Huber Köşkü'nde baş başa görüşmesi başladı. Görüşmenin ardından iki lider heyetleriyle Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Oturumunu gerçekleştirecek. Başkan Erdoğan ve Zelenskiy'nin daha sonra ortak basın toplantısı yapması da bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal