Ukrayna Büyükelçiliği: ‘Türkiye, Kara Gün Dostumuzdur ‘

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Türkiye'nin, Ukrayna'nın kara gün dostu olduğunu dile getirerek, uluslararası ortağı olduğunu dile getirdi.

19.09.2019-09:20 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-09:11)

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Türkiye'nin, Ukrayna'nın kara gün dostu olduğunu dile getirerek, "Bu sadece bir atasözü değil özellikle savunma sanayindeki iş birliğimizin gerçeğidir. Türkiye, ihtiyaçlarımız için İHA'ları satan ve bu konuda daha fazla iş birliği sunan ilk uluslararası ortağımızdı." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın bağımsızlığının 28. senesinde Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman, yerli ve yabancı diplomatik misyon yetkilileriyle Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Hüseyin Altınalan'ın da dahil olduğu resepsiyonla kutlandı.

Ukrayna ve Türkiye İlişkilerinin Giderek Sıkılaşıyor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybiha, açıklamasında Ukrayna ve Türkiye ilişkilerinin giderek sıkılaştığını vurgulayarak, Türkiye'yi "kara gün dostu" olarak adlandırdı.

Sybiha, iki ülkenin geçmişten bu yana ilişkilerinin olduğunu vurgulayarak, şu cümleleri ekledi:

 "Türkiye ve özellikle İstanbul ile derin geçmiş, dinamik bir bağımız var. Bugün için de bu durum geçerli. Türklerin Ukrayna'nın bağımsızlığını her zaman desteklediğinin altını çizmek istiyorum. Kiev ve Ankara, karşılıklı siyasi anlayış ve ekonomik tamamlayıcılık, barış ve güvenlik konularında stratejik ortaklığa sahip. Bu yüzden Ukrayna Cumhurbaşkanı Türkiye'ye 3 defa geldi. Türkiye, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne istikrarla destek vermektedir. " 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 
 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal