04.12.2020-13:04 (Son Güncelleme:18.04.2024-21:03)


1

Geliştirdikleri koronavirüs aşısı ile Avrupa’da ilk onayı alan BioNTech firmasının kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci yürüttükleri çalışmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundular. Türk doktorlar geliştirdikleri aşıya onay almış olmalarına rağmen kendilerine aşı yapmadıklarını belirtti.



2

BioNTech şirketi ve Pfizer’ın birlikte ürettikleri aşının henüz şirket çalışanlarına yapılıp yapılmadığına ilişkin sorulan soruya Şahin-Türeci çifti ‘Şu anda değil’ cevabını verdi.



3

Klinik düzenlemelerden dolayı aşı yaptırmalarına izin verilmediğini aktaran Şahin, ‘Aşı şu anda sadece klinik deneyler dahilinde uygulanabiliyor. Ve klinik denemelere şirket çalışanlarının katılmasına izin verilmiyor. Yani bu, aşıya diğer insanların da erişimi olduğunda bizim de erişebileceğimiz anlamına geliyor’ dedi.



4

Trump'ın İddiasına Yanıt

Trump'ın İddiasına Yanıt

İkili, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimleri kaybetmesi için keşfettikleri aşının geç açıklandığına dair ortaya atılan iddialara yönelik açıklamalarda bulundular.



5

‘Burada Almanya'da, geciktirmek ya da ABD seçimlerine müdahale etmekte herhangi bir çıkarımız yok" diyen Özlem Türeci, konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘Biliyorsunuz ki, klinik denemeler son derece kurallara uygun düzenleniyor ve bu gerçekten geciktirebileceğiniz, durdurabileceğini ya da hızlandırabileceğiniz bir şey değil.’



6

Siyasetle İlgilenmiyoruz

Siyasetle İlgilenmiyoruz

İddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Uğur Şahin ise şöyle konuştu: ‘Siyasetle ilgilenmiyoruz. Günün sonunda bizim çıkarımız mümkün mertebe en hızlı şekilde bu aşıyı geliştirmek. Etik standartları takip etmek, bilimsel standartları takip etmek zorundayız.



7

Pazar günü akşam etkinlik sonuçlarını öğrendim ve ertesi sabah sonuçları açıkladık. Bu öylesine önemli bir bilgiydi ki, ekibimiz, basın ekibimiz uygun haberle ortaya çıkmak için bütün gece çalıştı.



8

Yani günün sonunda, biz bilimle hareket ediyoruz, kendi standartlarımızla hareket ediyoruz. Bu, hiçbir siyasi gündemle eşleşmez.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR