Uçaklarda PCR testi ve HES kodu zorunluluğu kalktı mı? Seyahatte kısıtlamalar hakkında son gelişmeler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Covid-19 pandemisi ardından gelişen PCR testi ile HES kodu projelerine dair gelişmeleri duyurdu. Daha önce yapılan Bilim Kurulu toplantısı ile Covid-19 kapsamında geliştirilen PCR testi bazı durumlarda kaldırılırken uçaklarda istenen PCR testi ve HES kodu zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmadığı merak konusu oldu. Detaylar haberimizde yer almaktadır.

13.03.2022-12:47 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-13:42) Uçaklarda PCR testi ve HES kodu zorunluluğu kalktı mı? Seyahatte kısıtlamalar hakkında son gelişmeler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşam açıkladığı PCR testi ve HES kodu uygulamalarından sonra uçaklarda PCR testi ve HES kodu zorunluluğun kaldırılıp kaldırılmadığı merak konusu oldu. Seyahatlerde PCR testi istenirken daha önce gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında bazı durumlarda PCR testi zorunluluğu kaldırılmıştı. Yeni gelişmeler hakkında Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. 

Seyahatlerde PCR testi kaldırıldı mı

Seyahatlerde PCR testi kaldırıldı mı?

2 Mart tarihinde gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında çıkan karara göre hastalık belirtisi bulunmayan kişilerden PCR testi istenmeyecekti. Yayınlanan genelde ile beraber PCR testinin uygulanacağı alanlar belli oldu. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, PCR testi uçakla yapılan seyahatlerde aşı süreci tamamlanmayan ya da aşısız olan kişiler ve 180 gün içerisinde hastalık geçirmeyen kişiler için uygulanacağını belirtmişti.

PCR testi zorunluluğu, bakımevi, ceza ve tevkif evleri, huzurevi ve sevgi evlerinin hastalığı 180 gün içinde geçirmemiş çalışanları için, ceza ve tevkif evlerindeki tutuklular için ve uçakla yurt dışı seyahati yapacak kişiler (seyahat edecekleri ülkenin belirlemiş olduğu kurallar doğrultusunda) için devam edecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal