Uçak Kazasında Şehit Düşen Korgeneral Osman Erbaş Kimdir?

Bitlis-Tatvan kırsalında yaşanan helikopter kazası 11 askerimizi bizden kopardı. O askerlerimizden biri de Korgeneral Osman Erbaş’tı. Bağlı bulunduğu görevlerde görevini en iyi şekilde icra eden Korgeneral Osman Erbaş kimdir?

05.03.2021-09:06 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-09:06) Uçak Kazasında Şehit Düşen Korgeneral Osman Erbaş Kimdir?

Ülkemizi derinden yaralayan Bitlis-Tatvan kırsalındaki helikopter kazasındaki şehitlerimizden biri de 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’dı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde "Asker hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker değil. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeriyiz biz, katil olamayız." Şeklindeki sözleriyle hafızalara kazınmıştı. Askerlik mesleğine ve vatana derinden bağlı olan Korgeneral Osman Erbaş hakkında merak edilenleri derledik. Milletimizin başı sağ olsun.

KORGENERAL OSMAN ERBAŞ KİMDİR?

Korgeneral Osman Erbaş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 8. Kolordu Komutanı olarak görev yapıyordu. Aslen Yozgat Yerköy’lü olan şehidimiz yedi ay önce annesi Cemile Erbaş’ı son yolculuğuna uğurlamıştı.

Korgeneral Osman Erbaş ilköğretim ve ortaöğretimini memleketi Yozgat’ta tamamladı. Erbaş, 1997'de Kara Harp Akademisinden, 2000'de ise Silahlı Kuvvetler Akademisinden başarı ile mezun oldu. 2008 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Erbaş 2008-2010 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanı olarak görev taptı.

2010 yılında 1’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak atandı ve 2012 yılına kadar görevini başarıyla devam ettirdi. Bir sonraki YAŞ toplantısında orgeneralliğe terfi bekleyen Erbaş, 5 yıldır 8. Ordu Komutanlığı görevini başarı ile yürütüyordu. Korgeneral Osman Erbaş, yerli İHA ve SİHA’ların üretimine destek vermiş, komutası altında olan birliklere bu teknolojilere dair eğitim verilmesini sağlamıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal