Twitter'dan Çifte Standart! Türkiye'nin Hiçbir Talebine Cevap Verilmedi

Twitter, Türkiye'nin hiçbir talebine yanıt vermezken, sosyal medya düzenlemesi olan ülkelerin taleplerini cevapladı.

08.07.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:37) Twitter'dan Çifte Standart! Türkiye'nin Hiçbir Talebine Cevap Verilmedi

Türkiye'de son günlerin tartışma konularından biri Twitter oldu. Özellikle sosyal medya üzerindeki çirkin paylaşımlar, terör progpagandası ve sahte bilgi sosyal medyaya düzenleme getirilmesini de gündeme getirdi.

TÜRKİYE'NİN HİÇBİR TALEBİNE GERİ DÖNÜLMEDİ

Twitter ile ilgili tek sorun ise bunlarla kısıtılı değil. Türkiye yıllardır Twitter'a bilgi paylaşması yönünde talepler gönderirken, Twitter yönetimi bu talpelerin hiçbirini karşılamadı. Türkiye'nin gönderdiği 554 talebin tamamı Twitter tarafından karşılıksız bırakıldı.

ABD VE FRANSA'NIN TALEPLERİ KARŞILANDI

Twitter düzenlemesinin olduğu ülkelerde ise bu oranın yükseldiği gözlemlendi. Türkiye, getirmek istediği model üzerine çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda ABD ve Fransa modelleri üzerinde duruluyor. Twitter'in kendi verilerine göre ABD'nin 2 bin 111 talebinin yüzde 77'lik bölümü yanıtlanırken, Fransa'nın da 474 talebinin yüzde 68'i yanıtlandı. 

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ OLAN ÜLKELERE CEVAP VERİLİYOR

Tabloda ortaya çıkan bir diğer durum ise, Twitter sosyal medya düzenlemesinin olduğu ülkelerin taleplerini yanıtlıyor. Bu durum ise Türkiye'nin sosyal medya düzenlemesi üzerine yaptığı çalışmalarda haklı olduğunu gözler önüne seriyor.

(Grafikteki veriler Twitter'ın kendi verileridir)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal