TURKOVAC'ta Sona Doğru Gelindi! 'Son Bin Kahramana İhtiyaç Var'

Türkiye tarafından geliştirilen Turkovac aşısının Faz-3 çalışmalarına yönelik yapılan açıklama da Koronovirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, aşının tamamlanması için 1000 kişinin gönüllülük etmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

23.11.2021-09:50 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-09:50) TURKOVAC'ta Sona Doğru Gelindi! 'Son Bin Kahramana İhtiyaç Var'

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Kayseri Erciyes Üniversitesi iş birliğinde geliştirilen yerli aşının bir yıl gibi kısa sürede olumlu sonuç verdiğini hatırlatan Şener şöyle konuştu; ‘ Turkovac’ın ülkemizdeki Faz-3 aşaması için 3 bin kişi planlandı. Bunun da şimdiye kadar yaklaşık 3'te 2'lik kısmı tamamlandı. Gönüllü vatandaşlarımız geriye kalan kısmın tamamlanması için aşı çalışması yürütülen hastanelere ilgi gösteriyor’ 

Türkiye’de aşı tedariği ve uygulamasında bir sorun olmadığını dile getiren Şener, ‘Önümüzdeki yıl inaktif aşının hatırlatma dozları da Turkovac ile yapılabilecek ayrıca aşımız ülkemizden dışarıya gidecek sermayenin de önünü kapatacak gibi görülüyor’ ifadelerini kullandı. 

BİN KAHRAMANA İHTİYAÇ VAR 

Bilim Kurulu Üyesi Alper Şener, ‘Gönüllülerimiz, Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü Faz-3 çalışmalarının bitmesini sağlayarak aslında tarihe de geçmiş olacaklar.’ İfadelerini kullandı. Şener, aşı çalışmalarının tamamlanması için son 1000 kişiye ihtiyaç olduğunu belirtti. 

YENİ YILDA SERİ ÜRETİME HAZIRLANIYOR 

Şener, yerli aşı için gerekli çalışmalar tamamlandığında 2022 içinde Turkovac aşısının seri üretime geçebileceğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal