TURKOVAC Hem Delta Hem De Alfa Varyantına Karşı Etkin Koruma Sağlıyor!

ERÜ'nün yürüttüğü projede, Prof. Dr. Özdarendeli ve ekibinin Delta varyantına karşı kapsamlı bir çalışma başlattığını aktaran Rektör Çalış, ‘Delta varyantını izole ettik. Delta varyantına karşı TURKOVAC aşımızın etkinliğini araştırıyoruz.' dedi

14.10.2021-11:29 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-16:46) TURKOVAC Hem Delta Hem De Alfa Varyantına Karşı Etkin Koruma Sağlıyor!

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın, kendi üniversitesinde geliştirilen TURKOVAC aşısının, yeni tip koronavirüs Delta varyantına karşı etkinliğine dair yaptığı bilgilendirmede, ‘Delta varyantını izole ettik. Delta varyantına karşı TURKOVAC aşımızın etkinliğini araştırıyoruz. Hem transgenik farelerde hem de gönüllü serumlarında çalışmalarımız devam ediyor.’ İfadelerini kullandı.

YERLİ AŞI, DALTA VE ALFA VARYANTINA KARŞI TAM KORUMA SAĞLIYOR

Rektör Mustafa Çalış, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği ropötajda, Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda üretilen, geliştirilmiş yeni tip Koronavirüs aşısı TURKOVAC’ın İngiliz (Alfa) varyantına karşı da yüzde 100 etkili olduğunu daha önce yapılan çalışmalarda ispatladıklarını belirtti. 

ERÜ'nün yürüttüğü projede, Özdarendeli ve ekibinin Delta varyantına karşı kapsamlı bir çalışma başlattığını aktaran Prof. Çalış, ‘Delta varyantını izole ettik. Delta varyantına karşı TURKOVAC aşımızın etkinliğini araştırıyoruz. Hem transgenik farelerde hem de gönüllü serumlarında çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede sonuçlanacak. Alfa varyantında olduğu gibi bunda da çok etkili olmasını bekliyoruz. Ekibimiz hızlı bir şekilde çalışıyor, belki bir ay içinde Delta varyantına TURKOVAC'ın etkisini gösterebileceğiz.’ dedi.

TURKOVAC’IN FAZ 3 ÇALIŞMALARI SAĞLIK BAKANLIĞININ KOORDİNASYONU İLE YÜRÜTÜLÜYOR

Prof. Çalış, Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)’nın birlikte yürüttüğü çalışma ile geliştirilen TURKOVAC aşısında, Faz 3 çalışmalarının Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda yürütülmekte olduğunun altını çizdi.

Yerli aşının pek çok merkezde gönüllülere başarılı bir şekilde uygulandığını ifade eden Çalış, ‘Üniversitemizde de Faz 3 çalışmalarını arkadaşlarımız takip ediyor. Çok iyi gidiyor. Biz hiç aşı olmamış vatandaşlarımızı TURKOVAC aşısına gönüllü olmaya davet ediyoruz.’ şeklinde konuştu.

DAHA ÖNCE 2 DOZ YAPTIRMIŞ OLANLAR, 3. DOZ OLARAK TURKOVAC YAPTIRABİLECEK!

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, daha önce farklı aşılardan iki doz uygulanan kişilerin TURKOVAC'ı üçüncü doz olarak yaptırmasına ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından bir çalışma yürüttüğünü aktardı ve şu ifadelere yer verdi;

‘Vatandaşlarımızdan iki doz aşı olanlar da üçüncü doz olarak TURKOVAC yaptırabilirler. Şu an sanırım 5 merkezde yapılıyor ama Bakanlık bunu 25-30 merkez olarak hesaplıyor. İnşallah en kısa sürede diğer merkezler de açılır. Çünkü farklı şehirlerden de gönüllü başvuruları oluyor, bizler de bu merkezlerin bir an önce açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Hem faz-3 çalışmalarındaki gelişmeler hem de üçüncü doz TURKOVAC çalışmalarıyla beraber, iki çalışmanın ön sonuçları değerlendirilerek, en kısa sürede acil kullanıma geçileceğini düşünüyorum.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal