Türkiye'ye Rusya Destek Verdi! 3 Yangın Söndürme Uçağıyla Çalışmalara Katıldılar

Antalya'da öğlen saatlerinde başlayan yangınlara karadan ve havadan müdahale sürüyor. Türkiye'ye büyük destek ise Rusya'dan geldi. Rusya 3 adet Be-200 yangın söndürme uçağıyla özverili çalışma yürüttü.

30.07.2021-11:05 - (Son Güncelleme: 30.07.2021-11:27) Türkiye'ye Rusya Destek Verdi! 3 Yangın Söndürme Uçağıyla Çalışmalara Katıldılar

Türkiye, dün öğlen saatlerinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangınlarıyla sarsılırken, henüz tam anlamıyla kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken, 122 kişi de ciddi şekilde etkilendi. 

EN BÜYÜK DESTEK RUSYA’DAN

18 köy ve mahallenin boşaltıldığı, evlerin ve ahırların kül olduğu yangınların söndürülmesi için karadan ve havadan müdahalede bulunan Türk yetkililere en büyük destek ise Rusya'dan geldi.

TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞIMDA BULUNDULAR

3 adet Be-200 yangın söndürme uçağıyla Türkiye'deki yangınların söndürülmesi konusunda yetkililere yardım eden Rusya, yürüttükleri özverili çalışmalara ait görüntüleri de Türkiye Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından paylaştı.

‘YANGINLARIN EN KISA SÜREDE VE EN AZ HASARLA SÖNDÜRÜLMESİNİ TEMENNİ EDERİZ'

Yapılan paylaşım da şöyle; 'Rus ekiplerin Türkiye'deki yangınları söndürmek için yürüttüğü özverili çalışmalardan görüntüler. Türkiye'nin güneyinde çıkan orman yangınlarının en kısa sürede ve en az hasarla söndürülmesini temenni ederiz. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde 3 Rus ‘Be-200’ yangın söndürme uçağı, Türk tarafına yardım etmektedir.’ ifadelerine yer verildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal