Türkiye'ye Irak'ta Alçak Tuzak! NATO 2 bin 500 PKK'lıya Eğitim Verecek

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Kazancı, "ABD'nin tek başına yürüttüğü dizayn çalışması askeri olarak NATO'ya devrediliyor. İlk olarak Sincar'da bulunan 2 bin 500 PKK'lı Eğit-Donat'a dâhil edilecek. Modern füzeler ve İHA/SİHA sistemleri ile birlikte ileri teknoloji harp eğitimleri alacaklar" dedi.

07.03.2021-12:08 - (Son Güncelleme: 07.03.2021-12:08) Türkiye'ye Irak'ta Alçak Tuzak! NATO 2 bin 500 PKK'lıya Eğitim Verecek

ABD ile destekçileri 2016'da Suriye'nin Doğu ile Kuzey bölgelerinde Eğit-Donat projesi çerçevesinde 50 binin üzerinde terör örgütü militanını eğitim verdi ve kamyonlarla silah ile cephane desteği sağladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Irak'ta asker sayısını yükselteceklerini ve 500 olan sayının 4 bine yükseltileceğini bildirdi. Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Hicran Kazancı tarafından yapılan açıklamada satır aralarında yer verilen bir konunun bölge bakımından hayati derecede önem taşıdığını belirtti.

Yapılan proje ile ilgili bilgi veren Hicran Kazancı, Irak'ta ABD işgali ardından dolaylı parçalanma hedefinin belirli bir noktaya geldiğini belirtti. Kazancı, şu ifadeleri kullandı:

''ABD GÖREVİNİ NATO'YA DEVRETTİ''

"ABD'nin 2015 yılından bu yana tek başına yürüttüğü yeni dizayn çalışması askeri olarak NATO'ya devrediliyor. Irak ve Suriye için yeni bir dönem başlıyor." 

''TERÖR ALANI OLUŞTURMAYI PLANLIYORLAR''

Jens Stoltenberg'in açıklamasında Irak Ordusuyla beraber "mahalli veya lokal" kuvvetlerin eğitilmesi ve donatılmasının altı çizildi. Hicran Kazancı, NATO'nun personel çoğaltma adımının yakın zamanda başlayacak Eğit-Donat programı için olduğunu belirtti. Kazancı, açıklamasında "Resmi açıklamadaki lokal güçler kesinlikle Sincar Dağı'ndaki YBŞ unsurlarını da içerisine alan bir program. Bu yolla hem bölgede üslenen PKK'lıları Haşdi Şabi'den koparmayı, hem de tıpkı Suriye'de olduğu gibi Sincar-Kandil aksında müstakil bir terör alanı oluşturmayı planlıyorlar'' ifadelerini kullandı.

ABD ile müttefiklerinin DEAŞ ile mücadele bahanesi altında Suriye'de elli binin üzerinde teröristi eğittiğine işaret eden Hicran Kazancı "Bu misyonu Irak'ta doğrudan NATO üstlenecek. İlk olarak Sincar'da bulunan 2 bin 500 PKK'lı Eğit-Donat'a dâhil edilecek. Daha sonra Irak'ın kuzeyinde yeni tabela yapılanmalar kurup NATO şemsiyesi altında bu terörist oluşumlara eğitim verilecek'' şeklinde konuştu.

Irak'ta gerçekleştirilen faaliyetlerin Suriye'den daha ayrı bir boyut kazanacağını kaydeden Kazancı "PKK'ya yeni dönemde geleneksel savaş eğitimi ve silah sevkiyatının yanında uzun ve orta menzilli füze eğitimleri verilecek. Stinger, Sam 300 başta olmak üzere modern füzeler ve İHA/SİHA sistemleri ile birlikte ileri teknoloji harp eğitimleri alacaklar. Daha sonrasında ise eğitildikleri silah ve araçlara sahip olmaları sağlanacak. Bu sürecin DEAŞ'la herhangi bir ilgisi yok. Hedef doğrudan PKK için tehdit görülen ülkeler ve ordular'' açıklamasını yaptı.

"Yakın dönemde Irak ve Suriye'de DEAŞ etkinliğinin artacağına ve bu durumun NATO'nun varlığını meşrulaştırma aracı olacak'' diyen Kazancı, "Irak ve Suriye'de hedeflenen Eğit-Donan projesi istenilen seviyeye geldiğinde sıra İran'a (PEJAK) gelecek. Türkiye'nin Irak'la yaptığı terörü önleme amaçlı stratejik anlaşmalara destek vermesi İran için de hayati derecede öneme sahip'' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal