Türkiye'nin yeni pasaportta Ayasofya'ya yer vermesi Yunanistan'ın hoşuna gitmedi!

Dün açıklanan kararla ülkemizdeki yeni pasaportlarda Ayasofya Camii’nin yer alacak olması Yunanistan tarafından büyük tepkiyle karşılandı

11.05.2022-16:21 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-16:21) Türkiye'nin yeni pasaportta Ayasofya'ya yer vermesi Yunanistan'ın hoşuna gitmedi!

Dün, yeni pasaportlarda Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin de bulunacakğı açıklanmıştı. Söz konusu açıklama Yunanistan'da adeta ortalığı karıştırdı ve Yunan medyasında büyük bir yankı buldu. Olaya tepkili olan medya, bu açıklamayı “Türkiye'nin meydan okuması” şeklinde adlandırdı. Yapılan haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyla alakalı kullandığı ifadelere büyük yer verildi. Yunanistan gazetesi Kathimerini de haberi manşetine taşıyan basın organları arasındaydı. Söz konusu haberde Ankara'nın bu konuda gösterdiği kararlılığa vurgu yapıldı.

Öte yandan gelen tepkilere karşın Türkiye'nin Ayasofya'nın cami olması kararından herhangi bir şekilde vazgeçmediği de aktarıldı.

Türkiye'nin yeni pasaportta Ayasofya'ya yer vermesi Yunanistan'ın hoşuna gitmedi!

Farklı örgütlerde de yankı buldu

Newsbeast.gr isimli internet sitesi ise "Ayasofya yeni Türk pasaportunda olacak" başlığıyla ülkemizin almış olduğu bu kararı duyurdu.

Söz konusu haberde, "Türkiye'de yeni pasaportların ağustos ayında çıkarılması bekleniyor. Belgenin sayfalarında iki yıl önce camiye dönüştürülen Ayasofya'nın görüntüsü yer alacak" ifadesi kullanılırken, Ayasofya'nın camiye çevrilmesinin Atina yönetimiyle beraber uluslararası örgütlerin de büyük tepkisinin topladığından söz edildi.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal