Türkiye'nin Otomobili Dünya Basınında Geniş Yankı Uyandırdı

Bilişim Vadisinde ön tanıtımı yapılarak dünyaya duyurulan yer otomobil dış basında da geniş yer aldı. Dünya çapında "trend topic" olan Türkiye'nin otomobili dün sosyal medya en çok konuşulan konulardan biri oldu.

28.12.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 28.12.2019-15:09)

Türkiye'nin yeni otomobili dünya basınında geniş yer buldu. Önceki gün görkemli bir törenle tanıtılan yerli otomobil pek çok yabancı basın organında manşetten görüldü.

Reuters haber ajansı haberi "Türkiye ilk yerli otomobilinin tanıtımını yaptı" başlığıyla duyurdu. 3,7 milyar dolarlık projenin ülkenin büyüyen ekonomisinin bir göstergesi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin uzun zamandır hedefinde olduğu anımsatıldı.

Daily Mail: Erdoğan, Tesla'ya meydan okumayı umduğu TOGG prototipini sundu. İngiliz Daily Mail, Türkiye'nin otomobilinin ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'ya rakip olarak görüldüğüne vurgu yaptı. Haberi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'ya meydan okumayı umduğu TOGG prototipini sundu" başlığıyla verdi.

Bloomberg'de haber, "Türkiye 3,7 milyar dolarlık ilk yerli otomobil projesini tanıttı " başlığıyla yer aldı.

El cezire "Türkiye ilk yerli otomobilini tanıttı" başlığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer verdi. Erdoğan'ın Türkiye'nin otomobilini sadece yurt içinde satmayı amaçlamakla kalmayıp aynı zamanda Avrupa'dan başlayarak küresel bir marka olmayı istediğini söylediği kaydedildi.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal