Türkiye'nin Kederi Bizim Kederimizdir Diyen Azerbaycan'dan Yangınlarla Mücadele de Destek

Türkiye'nin ciğerini yakan orman yangınları için kardeş ülke Azerbaycan'dan destek eli uzandı.

31.07.2021-09:35 - (Son Güncelleme: 31.07.2021-10:14) Türkiye'nin Kederi Bizim Kederimizdir Diyen Azerbaycan'dan Yangınlarla Mücadele de Destek

Türkiye orman yangınlarıyla bir yandan boğuşurken kardeş ülke Azerbaycan yardım elini uzattı.

Tüm Türkiye'nin ciğerini yakan orman yangınları için kardeş ülkeden yardım eli uzandı. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı ekiplerin ilk grubu, orman yangınları ile mücadeleye destek için Türkiye'ye geldi.

100 KİŞİLİK GRUP DALAMAN'DA KARŞILANDI

Bakü Haydar Aliyev Havaalanı'ndan uçakla Dalaman Havalimanı'na gelen 100 kişilik grubu Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve yetkililer karşıladı.

Havalimanında pasaport işlemleri tamamlanan Azerbaycanlı ekipler kendilerine tahsis edilen otobüsler ile Muğla'nın Kötekli Mahallesi'ndeki kalacakları yere doğru yola çıktı.

Ekip sorumlusu Xudiyev Rza, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in onayı ile yüz kişilik ekibin yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Türkiye’ye geldiğini belirtti..


HER ZAMAN TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

Azerbaycan’ın her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden Xudiyev Rza, ''Önce genel bir çalışma ve koordinasyonla neler yapabileceğimizi planlayacağız. Biz canımızla, kanımızla her zaman Türkiye’nin zor gününde yanındayız. Ve ne zaman bize ihtiyaç olursa her zaman kardeş Türkiye’nin yanında olacağız. Birlikteliğimizi göstereceğiz'' diye konuştu.

Xudiyev Rza, son günlerde yaşanan orman yangınları dolayısı ile geçmiş olsun dileklerini iletti.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal