17.10.2020-13:43 (Son Güncelleme:25.04.2024-18:30)


1

Türkiye’nin İlk Sanal Fotoğraf Festivali Başladı

Türkiye’nin İlk Sanal Fotoğraf Festivali Başladı

Türkiye'nin ilk sanal fotoğraf festivali başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin destekleriyle düzenlenen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), bu sene kapılarını 10’uncu kez açtı. Ancak salgın dolayısıyla bu sene festival, sanal ortamda gerçekleşiyor.



2

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali, bu sene kapılarını online olarak açıyor. Türkiye'nin ilk sanal fotoğraf festivali olma özelliğini taşıyan BursaFotoFest, bu sene Uzak-Yakın temasıyla sanatseverlerle buluşuyor. Festival, 16-24 Ekim tarihleri arasında usta fotoğrafçıların toplam 166 sergisini sosyal medya üzerinden fotoğraf tutkunlarıyla buluşturuyor.



3

Usta fotoğrafçıların yaptığı projeleriyle beraber 166 sergide 2200’den fazla fotoğrafın bulunduğu festivalde, söyleşi ve atölye çalışmaları da BursaFotoFest’in Youtube sayfasında yayınlanıyor. Sergiler için web ortamında sanal bir fuar alanı tasarlanırken, www.bursaphotofest.org adresinde yer alan sanal sergi alanı kuşbakışı olarak gezilebiliyor.



4

Bu sene 10’uncusu düzenlenen ve Türkiye’nin ilk sanal fotoğraf festivali olma özelliğini taşıyan BursaFotoFest’in açılış töreni de sosyal medya üzerinden yapıldı. Programa bağlanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, FotoFest’in Bursa’nın adeta sembol değerlerinden biri haline geldiğini ifade etti.



5

Fotoğraf tutkunları BursaFotoFest kapsamındaki söyleşi, sergi ve diğer programları sosyal medya sayfalarından takip edebilecek.



6

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR