Türkiye'nin Dört Bir Yanı Yanıyor: Kahramanmaraş, Elazığ, İzmir, Osmaniye Alevlere Teslim Oldu!

Kahramanmaraş’ta paniğe neden olan orman yangını ekiplerin çabası ile kontrol altına alınırken 25 hektar alan zarara uğradı.

21.07.2021-09:17 - (Son Güncelleme: 21.07.2021-16:23) Türkiye'nin Dört Bir Yanı Yanıyor: Kahramanmaraş, Elazığ, İzmir, Osmaniye Alevlere Teslim Oldu!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçesi Bulutoğlu Mahallesi kırsalında yangın meydana geldi. Paniğe neden olan yangın, rüzgarın da etki etmesi ile beraber gittikçe büyüdü. Ekiplere giden ihbar üzerine yangının çıktığı yere gelen çok sayıda orman söndürme ekibi sevk edildi. Gelen yangın söndürme ekipleri ile hava ve karadan yangına müdahale edildi. 

25 HEKTAR ALAN YANDI 

Ekiplerin yoğun çabası üzerine saatler sonra kontrol altına alınan yangında tahmini 25 hektar ormanlık alanın zarara uğradığı bildirildi. Buna bağlı olarak, yerleşim yerlerinin de olduğu bölgede bulunan çevre sakinleri de korkutan yangına müdahale etti. 

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Diğer yandan meydana gelen yangında söndürme ve soğutma işlemleri ise hız kesmeden sürüyor.

Yangın haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor.  Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Sarıtanışmanlı köyünde nedeni henüz bilinmeyen bir durumdan orman yangını meydana geldi. Paniğe neden olan yangına havadan ve karadan ekipler tarafından müdahale başladı.

Gelen ihbar üzerine bölgeye 1 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter,5 arazöz ve 100 işçi sevk edildi.

Etkisini gösteren rüzgarın olduğu bölgede, ekipler havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.

İZMİR’DE YANGIN MEYDANA GELDİ

İzmir'den de bir kötü haber geldi. Güzelbahçe ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan gerçekleşen müdahale ile kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri tarafından soğutma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.Yaka Mahallesi istikametinde ormanlık alanda da nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten korkutan yangın gerçekleşti.

Çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 amfibi uçak, 4 helikopter ve 15 arazöz ile müdahale edildi. Yerleşim alanlarına uzak konumdaki yangın, kontrol altına alındı. Diğer yandan Çeşme ilçesi Zeytineli Mahallesi'nde de otluk ve makilik alanda meydana gelen yangın, 1 helikopter ve 2 arazöz ile kısa zamanda ekipler tarafından söndürüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal