28.05.2020-10:11 (Son Güncelleme:16.04.2024-17:38)


1

BAE, Mısır, Suudi Arabistan ve Fransa’nın destekleyip finanse ettiği terörist Hafter ve Rus Wagner grubu, meşru Libya hükümet ordusuna karşı yenilince çekildiği yerleri mayınlarla döşüyor. Türkiye, bu mayınların temizlenmesi için mayın temizleme araçları gönderdi.



2

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askeri danışmanlık verdiği meşru Libya ordusu, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan ve Fransa’nın desteklediği Terörist Hafter ve paralı askerleri karşılaştığı her cephede mağlup ediyor.



3

KAÇARKEN EVLERİ MAYINLARLA TUZAKLIYORLAR

KAÇARKEN EVLERİ MAYINLARLA TUZAKLIYORLAR

İşgal ettikleri yerden çekilen teröristler ve paralı milisler, bütün alanları Bubi Tuzakları ve mayınlarla döşeyip çekiliyorlar. Özellikle şehir ve kasabalarda evleri mayın tuzakları ile dolduruyorlar.



4

İşgalci teröristlerden şehirleri boşaltan meşru hükümet ordusu, halkın evlerine geri dönebilmesi için yoğun bir mayın temizleme çalışması yürütüyor. Mayın temizleme çalışmaları yürütülürken operasyonun ağırlaşmasından dolayı teröristler kaçma fırsatı buluyorlar.



5

TÜRKİYE'DEN LİBYA'YA BOMBA İMHA ROBOTLARI

TÜRKİYE'DEN LİBYA'YA BOMBA İMHA ROBOTLARI

TSK’nın askeri danışmanlık hizmeti verdiği meşru Libya ordusunun operasyonlarını aynı hızda yürütebilmesi için Türkiye’den mayın temizleme robotları talep etti. Danışman subayların talebi üzerine Türkiye, C-130 ağır nakliye uçakları ile Libya’ya bomba imha robotları gönderdi.



6

Yazılım ve kodlamaları tamamen milli olan bomba imha robotları yüzde yüz tam kusursuz bir verimlilikte çalışıyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR