Türkiye'den İsrailli Eski Büyükelçinin İddialarına Yalanlama

Dışişleri Bakanlığından, Türkiye topraklarının İsrail veya başka bir ülkeye karşı herhangi bir eylem için kullanıldığı iddiasının kabul edilmediği belirtildi.

19.12.2019-18:00 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-17:56) Türkiye'den İsrailli Eski Büyükelçinin İddialarına Yalanlama

Dışişleri Bakanlığından, Türkiye topraklarının İsrail veya başka bir ülkeye karşı herhangi bir eylem için kullanıldığı iddiasının kabul edilmediği belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı tarafından İngilizce olarak twitter üzerinden yapılan açıklamada, uluslararası kamuoyunun büyük bir bölümünün, Hamas'ı bir terör örgütü olarak değil, 2006'da Gazze'deki seçimleri kazanan siyasi bir gerçeklik olarak gördüğü işaret edildi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun, Hamas’ı geçen yıl terör örgütü olarak kabul etmeyi reddettiği hatırlatılan paylaşımda, "Türkiye dahil çeşitli ülkeler, Hamas ile farklı düzeylerde iletişim kuruyor. Türkiye topraklarının İsrail veya başka bir ülkeye karşı herhangi bir eylem için kullanıldığı iddiasını kesin olarak reddediyoruz." cümlelerine yer verdi.

İsrail'in eski BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Dore Gold, İngiliz Telegraph gazetesinde kaleme aldığı bir makalede, Türkiye'nin Hamas ile ilişkileri hakkında eleştiride bulunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal