Türkiye’den Biden’a Net Yanıt

Biden’ın Suriye ile ilgili kararını Kongre ile paylaşırken sarf ettiği ifadelere Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan sert tepki geldi.

09.10.2021-13:17 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-18:24) Türkiye’den Biden’a Net Yanıt

ABD Kongresinden Joe Biden’ın Ulusal  Acil Durum halini uzatmak için yaptığı konuşmada Türkiye için kullandığı ifadelere Türkiye’den cevap gecikmedi. Türkiye Adına Dış İşleri Bakanı Mevlüd Çavuşoğlu devam verdi. 

ÇAVUŞOĞLU’NDAN BIDEN’IN MEKTUBUNA SERT YANIT

Biden’ın mektupta Türkiye’nin Suriye’deki varlığından rahatsız olduğunu dile getirdiği ve DAEŞ’le mücadelede Türkiye’nin bölgede engel teşkil ettiğini kaleme almıştı. Çavuşoğlu ise Biden’ın mektubunun doğruları aktarmadığını, Kongreye doğru bilgilerin gitmediğini ifade eden bir açıklama yaptı. Mevlüd Çavuşoğlu yaptığı açıklamada  "Bu mektup kopyala yapıştır bir mektup olmuş. ABD yönetimi kongreye mektup yollarken ya da bilgi verirken doğruyu söylemiyor" sözlerine yer verdi. Çavuşoğlu, ABD’li yönetimin PKK ve YPG arasında bir fark olmadığını çok iyi bildiğini ama bu bilgiyi hem kamuoyundan hem de kongreden sakladıklarını dile getirirken YPG’ye dolayısı ile PKK’ya ABD’nin ciddi bir destek verdiğini vurguladı. Suç örgütüne verilen bu desteğin ABD yasalarına göre de suç olduğunu dile getiren Çavuşoğlu DAEŞ’le mücadele eden tek ülkenin Türkiye olduğunu sözlerine ekledi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Biden’ın ABD kongresine daha dürüst davranması gerektiğini de dile getirdi. Mevlüd Çavuşoğlu’nun bu jet yanıtı sonrasında ABD yönetiminin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu.

Mevlüt Çavuşoğlu

BIDEN’A NEDEN TEPKİ GÖSTERDİK? BIDEN’IN MEKTUBUNDA NE VAR?

Biden geçtiğimiz günlerde ABD kongresine bir mektup gönderdi. Gönderdiği mektupta bir çok konuya değinirken Türkiye ile ilgili de bazı konular ele alındı. Biden mektubunda Türkiye’nin Suriye’deki varlığının rahatsız edici olduğunu ve ABD’nin DAEŞ’le mücadelesinde Türkiye’nin engel olduğunu kaleme almıştı. Mevlüd Çavuşoğlu’da verdiği yanıtla gerçeklerin hiç de böyle olmadığını dile getirmiş oldu.

Joe Biden

ÇAVUŞOĞLU: KITA SAHANLIĞIMIZI İHLAL ETMEK İSTEYENLERE MÜSADE YOK

Çavuşoğlu, Biden’a yönelik yaptığı açıklamaların ardından Akdeniz’deki NAVTEX kararlarını ele aldı. Çavuşoğlu, Kıta sahanlığını ihlal eden tüm ülkelere karşı tedbir alındığını, Yunanistan’ın geçtiğimiz günlerde Mavi Vatan sınırlarını ihlal ettiğini ve gerekli uyarıların yapıldığını da basın mensuplarıyla paylaştı. 

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Biz gerekli NAVTEX'i yayınladık ve gerekli uyarıları yaptık. Burada engellenince bu sefer Kıbrıs tarafından tekrar girmek istediler, aynı muamele ile orada da karşılaştılar. Türkiye'yi sürekli uluslararası camiaya şikayet ediyorlar bunun ne faydası var bilmiyorum belki iç siyasette işlerine yarıyordur"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal