11.05.2020-13:49 (Son Güncelleme:20.04.2024-12:45)


1

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte hava sıcaklığı da arttı. Bu kış beklenen yağışların olmaması ve havanın mevsim normalleri üzerinde olması yazın yaşanacak sıcak havanın habercisi oldu. Türkiye genelinde Kuzey Afrika sıcaklarının etkili olacağı belirtildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklıkları 30 derece ve üzerine çıkacağı aktarıldı.



2

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, serin ve yağışlı sistemin hafta sonu yurdu terk ettiği belirtildi. Öte yandan, bu hafta boyunca ülkede Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağı belirtildi. Bugün yurt genelinde yağış beklenmiyor.



3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü başta İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ve Adana'da sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde olacağını belirtti. Hava sıcaklıkları hafta sonu Aydın'da 44, Muğla'da ise 40 dereceye kadar yükselecek.



4

Müdürlükten yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren tekrar artarak önümüzdeki 1 hafta boyunca ülke genelinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı.



5

Cumartesi günü, Aydın'da beklenen hava sıcaklığı 44 derece olurken, Muğla ve Antalya 40 dereceleri bulacak. Cumartesi günü 35 derece olması beklenen sıcaklıkları pazar günü İstanbul'da 33 derece civarında olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR