Türkiye'de Bir İlk! Görenler Hayran Kaldı

Erzurum'da dondurulan süs havuzundan oluşturulan Türk Bayrağı, görenleri hayran bıraktı.

22.01.2016-19:08 - (Son Güncelleme: 11.03.2021-15:15) Türkiye'de Bir İlk! Görenler Hayran Kaldı

Erzurum Havuzbaşı'ndaki süs havuzunun dondurulmasıyla Türk Bayrağı resmedildi.

'Buz ve Soğuğun Uykuyu Affetmeyeceği' vurgusuyla tasviri yapılan buzdan Türk Bayrağı çalışması vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Türkiye'de ilk defa yapılan buzdan Türk Bayrağı çalışmasının mimarı Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Gökdaş, tasvir ile bayrağın oluşumuna atıfta bulunulduğunu belirtti.

Birlik ve beraberliğin simgesi olan Türk Bayrağı'nın gelecek nesillere aktarılması arzusunun önemine değinen Gökdaş, "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın şehitler coğrafyası olması hasebiyle bütün sanatsal çalışmalarımızı genellikle bu vurgu yönlendiriyor. Bu anlamda günün anlam ve önemine binaen ülkemizin bu zorlu günlerinde bu uygulamayı gündeme getirdik.

Buz üzerinde bu bayrağı uygulamamızın nedeni bize bu vatanı ve bayrağı emanet edebilmek için canları pahasına donan insanları ve bayrağın nasıl oluştuğunu vurgulamak gayesidir.

Ülkemizin bu zorlu sürecinde de herkesin kendi üstüne düşeni mutlaka yapması gerektiği birlik ve beraberliğin her şeyden daha önemli olduğunu altını çizmek istiyoruz" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal