Türkiye KKTC'ye 26 Bin Doz Sinovac Aşısı Gönderildi!

Sağlık Bakanlığı tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 26 bin doz aşı gönderildi. Aşılar akşam saatlerinde KKTC'ye ulaştı.

17.06.2021-23:25 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-23:25) Türkiye KKTC'ye 26 Bin Doz Sinovac Aşısı Gönderildi!

Türkiye, Kovid-19 salgını kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yardım etmeye devam ediyor. Bu kapsamda bugün 26 bin doz Sinovac aşısı KKTC’ye ulaştırıldı.

Türkiye, Yavru Vatan Kıbrıs’a Kovid-19 salgını boyunca aşı tedariki yaptı. Bu yardımlarına da devam ediyor. Bu kapsamda bugün tam 26 bin doz Sinovac aşısı Yavru Vatan’a gitmek üzere yola çıktı. Sağlık Bakanlığınca yollanan aşılar 21.00 sularında Ercan Havalimanı’na ulaştı. Aşılar, KKTC Sağlık ekiplerince teslim alındı. 

‘AŞILAMAYA HIZ KATMIŞ OLACAĞIZ’ 

Bu gelen aşılarla aşılamanın hızının artacağını söyleyen KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel, ‘Ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nden her hafta Sinovac aşıları gelecek. Bu doğrultuda biz ekip arkadaşlarımızla birlikte ve özellikle aşılama merkezlerimizin de dışına çıkarak, özel hastanelerle ve Yakın Doğu Hastanesi ile de iş birliği içerisinde bu aşılamaya hız katmış olacağız’ ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal