Türkiye İle Yunanistan Savaşacak Mı?

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor. Doğu Akdeniz konusu, Avrupa Birliği açısından çelişkili açıklamalar durumun kritik olduğunu gözler önüne serdi. Yunanistan'ın önemli gazetelerinden Kathimerini'ye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu makale yazdı.

16.09.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-17:41) Türkiye İle Yunanistan Savaşacak Mı?

Haber365/ Hasan Birgül

Türkiye'ye karşı savaş Yunanistan'ın en son istediği durum.Yunanistan Batı'nın işe yaramaz ve tembel çocuğu olmuş ve Türkiye'ye karşı kullanılmıştır. Hakkı olmayan alanlarda hak iddia ediyor ve Türkiye'yi iletişime ve diplomasiye çağırıyor

DENDİASTAN KOŞULLU DİPLOMASİ

Yunanistan'ın tirajlı gazetelerinden olan Kathimerini, Türkiye ve Yunanistan'ın Dışişleri Bakanlarının makaleleri yayınlandı. Gazete ve medyada yayınlanan makalelerde iki tarafın yaklaşımını açıkça belirttiler. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın cümleleri uluslararası kurallara uyulmalı, iletişim halinde olunmalı tehditlerle birlikte bu iş burada biter denmemelidir ifadesini kullandı. Denizlerdeki sınırın bireysel alınmamalı ülkelerin boyutlarıyla veya güçleriyle olan bir durum değildir açıklamasını yaptı. Meis'e asker sevk etmesi meselesine girmeyen Dendias diyalog çağrısında bulundu.

ÖNÜMÜZDE HAKLI SEÇENEKLER VAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da iletişim zaten ilk seçeneğimiz çağrısını yaptı ama koşullu iletişime karşı olduğunun altını çizdi. Türkiye ve Yunanistan'ın zaman zaman krizlerle karşı karşıya kaldığını belirtti. Çavuşoğlu ya birbirlerimizin adımlarını kilitleriz ya da kazanmak için farklı strateji formülü üzerinden ilerleriz açıklamasını yazdı. Çavuşoğlu; Türkiye olarak koşulsuz diplomasiden yana olduğunu belirten Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca her krizin fırsata dönüşebileceğini söyledi. Çavuşoğlu ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün '' Yurtta sulh ,cihanda sulh'' sözünü hatırlattı. Dönemin Yunanistan Cumhurbaşkanı Eleftherios Venizelos'un Mustafa Kemal Atatürk'ü Nobel'e aday gösterdiğini hatırlatarak,Türkiye'nin çözüm ve karşılıklı anlayış olması gerektiğinide ifade etti. Ankara'nın diplomaside yaklaşımını barışçıl ve insani olduğunu dile getirdi.

DOĞU AKDENİZ HATTINDA ORUÇ REİS RAHATSIZ ETTİ

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Oruç Reis gemisi ile hidrokarbon arama faaliyetleri aylardır bölgede tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Fransa ,Yunanistan ve Rum Kesimi'nin rahatsızlıkları hatsafada son dönemde Ankara - Paris hattında adeta başka bir cephe açıldı: Doğu Akdeniz

Libya’da Fransa, Libya Ulusal Ordusu lideri Genel Halife Hafter’in yanında yer alırken, Türkiye ise Birleşmiş Milletler’in de tanıdığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni meşru güç olarak kabul ederek destekledi.Suriye’de ise terör örgütü YPG’ye silah yardımı yapan ülkeler arasında yer alan Fransa, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri operasyonları da sık sık eleştiriyordu. Oruç Reis gemisinin askeri gemilerle birlikte arama faaliyetlerine devam etmesi özellikle Avrupa’da büyük yankı uyandırırken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan ve Rum Kesimi’nin yanında mevzilendi. Yunanistan'ın yanında yer alan Fransa, geçen hafta Girit adasının açıklarına bir fırkateyn ve iki savaş uçağı gönderdi. Sömürgeci Fransa'nın tepkisi tamamen duygusal ve çıkarcıydı.Macron, Türkiye’yi Yunanistan ve Kıbrıs’ın deniz yetki alanını ihlal etmekle suçluyor ve Türkiye’nin eylemlerini provakatif olarak adlandırıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal