Türk Tersanesinde Rusya İçin Buzkıran Gemisi İnşa Edilecek

Rusya’da hiçbir tersanenin üstlenmek istemediği buzkıran gemi inşa ihalesini Türkiye’den ‘Sefine Tersanecilik’ şirketinin kazandığı bildirildi.

30.07.2021-10:20 - (Son Güncelleme: 30.07.2021-10:20) Türk Tersanesinde Rusya İçin Buzkıran Gemisi İnşa Edilecek

Rusya Deniz ve Nehir Taşımacılığı Kurumu ‘Rosmorreçflot’ tarafınca açılan ihaleye tek katılımcı olan Türk şirketi verdiği ilk teklif ile ihaleyi başarıyla kazandı. Kommersant gazetesinin yayınladğı habere göre Türk şirketi, oluşan durumda kurtarıcı bir rol aldı.

Yalova yakınlarında Rusya için inşa edilecek olan ‘Icebreaker-7’ isimli buzkıran gemisinin maliyetinin 13.3 milyar ruble (yaklaşık 1.5 milyar TL) olması bekleniyor. 

Rus gemi inşa şirketlerinin ihaleye katılmak istememelerinin sebebi de izah eden Rus gazetesi, yerli armatörlerin verebilecekleri en düşük fiyatın Türk firmasından yüzde 10 daha pahalı olacağını ifade etti. Rusya’daki maliyetin yüksek olması, batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlardan kaynaklı olduğu da dile getirildi.

İLK DEFA TÜRK ŞİRKETİ RUSYA İÇİN BUZKIRAN GEMİSİ İNŞA EDECEK

Bu sayede Türkiye’den ilk defa bir şirket Rusya için kutup bölgesinde kullanılması hedefi ile buzkıran gemi inşa etme işini üstlenmiş oluyor. Normal yük gemilerinden farklı bir teknoloji ile inşa edilen buzkıran gemilerinin gövdesinin çok daha ağır ve mukavemetli olması gerekiyor. 

Buzkıran gemilerin çalışma prensibi ise burnu ile bindirme yaptığı buzulları ağırlığı ile kırması.

 Türk şirketinin yapımını üstlendiği buzkıran gemisinin motorları 18 megavat başka bir deyişle 24 bin 500 beygir gücünde olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal