Türk Savunma Sanayisi Hızla Yükseliyor

Dünyanın en prestijli savunma sanayi listesinde yer alan Türk firma sayısı yediye yükseldi. ASELSAN ilk 50’de, TUSAŞ ise 16 basamak yükselerek 53. sıraya yerleşti.

16.12.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 16.12.2020-11:42)

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dünyanın en saygın savunma sanayi listesi olan, ‘Defense News Top 100’de yer alan Türk firma sayısının yediye çıktığını ifade ederek, “4 yıl önce listede 2 şirketimiz yer alırken bugün sayının yediye yükselmesi bizi son derece mutlu etti. Hedefimiz bu listede daha fazla savunma şirketiyle yer almak” açıklamasında bulundu.

Demir, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden, Defence News Dergisi tarafından hazırlanan ‘Defense News Top 100’ listesiyle ilgili açıklamada bulundu.

ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, HAVELSAN, FNSS Savunma ve BMC’nin sağladıkları cirolarla dünyanın en saygın savunma sanayi listesinde geldikleri noktaya işaret eden Demir, şu ifadeleri kullandı:

 “Milli savunma sanayimiz her geçen gün daha da büyüyor. Defence News Dergisi’nin dünyada en fazla ciro yapan savunma şirketleri listesine yedi şirketimiz girdi. 4 yıl önce listede iki şirketimiz yer alırken bugün bu sayının yediye yükselmesi bizi son derece mutlu etti. Listede yer alan şirketlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Hedefimiz bu listede daha fazla savunma şirketiyle yer almak.”

Defense News Top 100’de 48. sıraya çıkan ASELSAN’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, yazılı açıklamasında, ASELSAN’ın, Amerika merkezli askeri yayıncılık kurumu Defense News Dergisi aracılığıyla yayınlanan, ‘Defense News Top 100’de her sene listede yükseldiğine işaret etti.

DÖRT BASAMAK YÜKSELDİ

ASELSAN’ın, 2.2 milyar dolara yükselen savunma cirosu ile bu sene listede dört basamak yükseldiğini ifade eden Görgün, listede ilk sıralarda olmaktan gurur duyduklarını fakat hedeflerinin daha da yukarısı olduğuna dikkat çekere şu açıklamada bulundu:

“ASELSAN ürünleri, dünyanın 65 ülkesinde hizmet vermeye devam ediyor. Güvenlik güçlerimizin, dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarını hızlı ve güvenilir şekilde karşılamak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bunun karşılığında ilerleyen yıllarda bu listede daha da yukarılarda yer alacağımıza inanıyorum.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal