Türk İstihbaratından Mossad'a Büyük Darbe, İsrail İtiraf Etti

Kaşıkçı cinayeti şiddetli bir sarsıntıydı, fakat hasarın merkezi Riyad’dan çok Tel Aviv’de meydana geldi. İsrail cinayet sürecini başından bu yana büyük tedirginlikle takip ediyor.

29.10.2018-11:07 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-11:00) Türk İstihbaratından Mossad'a Büyük Darbe, İsrail İtiraf Etti

Kaşıkçı cinayeti şiddetli bir sarsıntıydı, fakat hasarın merkezi Riyad’dan çok Tel Aviv’de meydana geldi. İsrail cinayet sürecini başından bu yana büyük tedirginlikle takip ediyor. Çünkü bu cinayet hem kurdukları düzeni bozdu hem de istihbarat ağlarının deşifre olmasına neden oldu. Bununla birlikte Kaşıkçı cinayetinde Türk istihbaratı Mossad’a çok ama çok önemli bir mesaj iletti.


İSRAİL'İN ABD ŞEBEKESİ
- İsrail sadece Kushner bağlantısıyla değil daha fazlasıyla alakadar.
Ocak 2017’de Trump Beyaz Saray’a çıktığında Washington’da özel bir şebeke düzenlendi. Lübnan asıllı Amerikalı işadamı George Nader’in planladığı Trump’ın danışmanlarının da yer aldığı görüşmelerde İsrail politikalarına öncelik tanındı. Trump’ın ajandasına, İran anlaşmasının iptali, Kudüs’ün başkent ilan edilmesi gibi İsrail çıkarlarına uygun politik başlıklar eklendi.

- Trump’ı İsrail çıkarlarına yönlendiren bu görüşmelerde Suudi Arabistan adına önemli bir isim vardı. O da Suudi Arabistan İstihbarat Başkanı Yardımcısı Ahmed Assiri’ydi. Assiri ayrıca Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın da sağ koluydu. Kaşıkçı’nın cinayetini gerçekleştiren ekibin başında da Asiri vardı.

-Asiri, Muhammed bin Selman adına Washington’da İsrail ve BAE ortaklığıyla Trump’ın başkanlığında Ortadoğu’yu düzenleme planlarında yer aldı.

-Yaptıkları plana göre Trump başkan olunca masadaki ABD politikalarının tamamı Ortadoğu üzerine olacak ve bu politikaların hepsi İsrail çıkarlarıyla örtüşecekti.

İSRAİL-BAE-SUUDİ ARABİSTAN VE TRUMP ORTAKLIĞI


-Elbette bu planın başında İsrail vardı. İsrail, 2010’dan bu yana BAE ortaklığına 2017 itibariyle Suudi Arabistan’ı da kattı. Bu üçlü Trump adına görevli Steve Bannon, Michael Flynn gibi isimlerle birlikte kararlar aldı. Rusya’nın Trump’ın lehinde ABD seçimlerine müdahale etti tezinin arkasında da bu isimler vardı..

-İsrail, BAE’yi Ortadoğu’yu dizayn planlarında yazılım teknolojileriyle yönlendiriyordu. Böylelikle Katar’a yönelik siber saldırılarla uluslararası sorunlar çıkarılabiliyor, istihbarat edinebiliyor ve hatta suikast infaz timleri bile oluşturabiliyorlardı.

-İsrail bu teknolojiyi Suudilere öğretti. Asiri, Kahtani ve Mutrib üçlüsü Kaşıkçı cinayetinde İsrail istihbaratının yazılımlardan faydalandı. Bu sayede Kaşıkçı’nın MBS hakkında neler dediği bile kayıt altına alındı.
TRUMP PARA İSRAİL POLİTİK GÜÇ KAZANDI

-Trump yönetimi bu faaliyetlerden bolca ticari anlaşma sağlarken İsrail bölgesel güvenliği açısından paha biçilemez değerde politik çıkarlar sağladı.

İNGİLTERE BU ORTAKLIKTAN RAHATSIZDI

- İngiltere, İsrail-Suudi Arabistan-BAE ve Trump yönetimi dörtlüsünün icraatlarından memnun değildi. Meydana gelen politik dengelerin dışında kalan İngilizler özellikle Kudüs konusunda tasarrufun Trump-İsrail arasında olmasından rahatsız oldu.

 ASİRİ KİLİT İSİMDİ

-Şebekenin çalışmaları Kaşıkçı cinayetiyle deşifre oldu. İsrail yazılımlarını kullanan Suudi istihbaratçılar Ahmet Asiri ile Saud el Kahtani ve Mahir Mutrib’in Kaşıkçı cinayetindeki rolleri, Türk istihbaratının çalışmalarıyla ortaya çıktı.

-Mahir Mutrib’in Kaşıkçı’nın öldürüldüğü gün yaptığı 19 telefon görüşmesi, bu görüşmelerden 4’nün Muhammet bin Selman’ın özel kalemiyle olması gibi detayların tamamı dikkat çekti.

İSRAİL'İN BÜYÜK KAYBI

-Türk istihbaratının Kaşıkçı cinayetini çözmesi İsrail’i korkutmaya başladı.Çünkü Mossad’ın şebekedeki rolü deşifre oldu.

- Türk istihbaratı Mossad’a “çevirdiğin dolabı başına yıkarım” mesajını vererek gözünü korkuttu.
-İsrail’in istihbaratı güzel gzel işlerken Suudiler mi bir acemilik yaptı yoksa Türk istihbaratı mı daha güçlü çıktı? İsrail şu an bu sorunun cevabını arıyor.

Ayrıca, İsrailli üst düzey bir güvenlik yetkilisi yaşadıkları şoku, “umarız Türkler, Kaşıkçı cinayetindeki istihbarat toplama kabiliyetlerini İsrail’e karşı yürütülen Hamas faaliyetlerinde de aynı kararlılıkla gösterirler” açıklamasıyla itiraf etmiş oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal