Kabine Toplantısında Ana Konu Asgari Ücret Zammı Olacak!

Gün içinde gerçekleşecek olan Kabine toplantısında ana konulardan birinin yeni yıldaki asgari ücret zammı olması bekleniyor.

14.10.2021-15:31 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-16:31)

Aralık ayında son yılların en büyük artışını yaşaması beklenen asgari ücret konusu Kabine toplantısında gündeme gelecek. Kabine toplantısında Başkan Erdoğan ile bakanların asgari ücret zammı, EYT ve 3600 ek gösterge konularını detaylı bir şekilde görüşmesi planlanıyor. Bu görüşmeler sonucunda yaşanan gelişmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halkla paylaşılması bekleniyor.


HÜKÜMET GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRMA YAPIYOR

Basına yansıyan açıklamalara göre, hükümet 2500'ün üzerinde sektör araştırması yapıyor. Yapılan araştırmalar sonucu vatandaşın daha iyi şartlarda yaşaması hedeflenirken, emeğinin karşılığını alması isteniyor.

BU SENE İŞÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

45 yıldır asgari ücretin belirlendiğini belirten Ergün Atalay, yeni yılda asgari ücretin işçilerin rahatlıkla geçinebileceği bir seviyede olacağına vurgu yaptı.


KOLAYSA SEN GEÇİN BU PARAYLA

 Her sene asgari ücret görüşmelerinde verilen teklife karşılık, karşı tarafın batarız dediğini söyleyen Ergün Atalay sözlerine şu şekilde devam etti; "Biz de diyoruz ki alın bu parayı siz geçinin. Nasıl geçineceksiniz." 

GEÇEN SENE 2825 LİRA OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıl asgari ücret yapılan rekor artışla brüt 3 bin 577 lira, net 2828 liraya yükselmişti. Yaklaşık yüzde 22'lik bir artış olmuştu. Bu yükselmeyle beraber Asgari Geçim İndirimi de yükselmişti. Bu durum sonucu Net asgari ücret bekar ve çocuksuz bir kişi için 2 bin 879 lira 57 lira olurken evli ama eşi çalışmayan biri için iki bin 279 lira 57 kuruş seviyesine yükselmişti.

Çocuk sayısına göre artan asgari ücret oranı 3 çocuklu ve eşi çalışmayan bir kişi için ise 3 bin 13 lira 73 kuruş olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal