22.05.2020-13:55 (Son Güncelleme:23.04.2024-09:28)


1

Amerika'daki üstün zekalılar okulu Edison Regional Gifted Center'a ilk defa bir Türk tam burslu alındı. Devletin yaptığı ve yalnızca 28 öğrenci alınacak sınava 3 bin 500 öğrenci katıldı. Sınav sonucunda 153 IQ'suyla 5 yaşındaki Eren Akdoğan birinci oldu. IBM'de bulut bilişim ile yapay zeka alanında çalışmaları olan Erman Akdoğan ve Bilişim Uzmanı Esra Serin Akdoğan çifti, 5 yaşında Eren ile 3 yaşında Deniz isminde 2 çocuğuyla Chicago'da yaşıyor.



2

3 BİN 500 ÜSTÜN ZEKALI ARASINDA BİRİNCİ OLDU

3 BİN 500 ÜSTÜN ZEKALI ARASINDA BİRİNCİ OLDU

Amerika'da devletin senede bir defa üstün zekalı çocukları tespit etmek için yaptığı 'Regional Gifted Centers Admissions Testing' sınavına Eren'i eğitim aldığı James G. Blaine kreşindeki öğretmenleri yönlendirdi. Küçük Eren, 3 bin 500 çocuğun girdiği sınavda ABD'nin üstün zekalılar eğitiminde en prestijli okuluna alınacak 28 kişi çocuk içerisinden birinci oldu.



3

OKULDAKİ İLK TÜRK

OKULDAKİ İLK TÜRK

Edison Regional Gifted isimli üstün zekalılar okuluna şu ana kadar kabul edilen ilk Türk olan Eren'in babası Erman Akdoğan, "ABD'de doğan Eren, 2 ile 4.5 yaş arasında Türkiye'deydi. Geçtiğimiz ağustos buraya geldi. Anadili İngilizce değil ve hiçbir hazırlığı da yoktu. Çok umutlu değildik. Aileler, bu sınav için çocuklarını 2 yaşında kurslara gönderiyormuş. Eren rekor kırarak, birinci olunca herkes çok şaşırdı" diye konuştu.



4

'ROBOT MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYOR'

'ROBOT MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYOR'

Baba Erman Akdoğan ifadelerini, "Eren'in, süper kahramanı Süperman değildi. Süper kahramanı, 'Kötü adamları kovalayan, büyük komutan' dediği Atatürk'tü. Meraklı, çok soru soran bir yapısı var. Kitaplar, futbol, basketbol, satranç, canlılar, doğa olayları ve robotlarla çok ilgili. 3 yaşında, 'Robot mühendisi olacağım' dediğinde de şaşırmıştık" sözleriyle tamamladı.



5

Eren'in kazandığı okulun özellikleri de şu şekilde: – ABD eğitim sistemindeki en başarılı ilk ve ortaokul yapısı. – 45 senedir zeka testleriyle özel öğrencileri seçiyor. – Eğitim alanında en prestijli ödülü Blue Ribbon'u kazanmış. – Okulda şuan üstün zekalı 275 öğrenci mevcut – Anaokulundan sekizinci sınıfa kadar hızlandırılmış müfredat veriliyor.



6

– Öğrencilere ekonomi, hukuk,siyaset, felsefe, kodlama eğitimi de sağlanıyor. – Dersler keşfetme, problem çözme, sorgulama, merkezli işleniliyor. – İngilizce ile Fransızca eğitimde, ilaç farkındalığı benzeri dersler de yer alıyor. Eren'in babası Erman Akdoğan, IBM'de bulut bilişim ile yapay zeka alanında çalışmalar gerçekleştiriyor, Bilim Teknik dergisinde de oldukça ilginç yazılar kaleme alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR